Burning komt met EP ‘The P.I.D. Files’

Facebookrssmail

De Groningse/Drentse oldschool heavy metal band Burning zal deze winter een EP uitbrengen met de titel ‘The P.I.D. Files’. Burning bracht reeds in 2016 hun debuutalbum ‘Nightmares’ uit. Nagenoeg alle 1000 exemplaren van dat album werden verkocht, zowel in binnen- als buitenland werd deze erg goed ontvangen. Burning heeft in de afgelopen jaren ook live hun reputatie waargemaakt. Zo deelden zij reeds het podium met bands als Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Danko Jones, Uli Jon Roth en Picture. De nieuwe plaat van Burning wordt een EP, vier nummers die gaan over de vermeende dood van Paul McCartney in 1966.

Paul is dead!

In het studentenblad van Drake University in Iowa verschijnt op 17 september 1969 een artikel met als kop: “Is Beatle Paul McCartney dead?” Het is, voor zover bekend, het eerste artikel over de complottheorie dat Paul McCartney dood zou zijn en vervangen door een dubbelganger. In de jaren die erop volgen komt er steeds meer ‘bewijs’ boven tafel dat de ‘echte’ Paul niet meer zou leven. Zo noemde collega George Harrison de ‘nieuwe’ Paul regelmatig ‘Faul’ en niet lang geleden heeft de andere collega Ringo Starr in een interview toegegeven dat de ‘echte’ Paul inderdaad dood zou zijn en hij het geheim niet mee wil nemen in zijn graf. “When Paul died, we all panicked! We didn’t know what to do, and Brian Epstein, our manager, suggested that we hire Billy Shears as a temporary solution” was een van zijn uitspraken. (Shears was de winnaar van een look-alike wedstrijd.)

Burning

Waar of niet waar, het leek Burning een tof idee om over deze complottheorie een concept-plaat te maken en zochten voor tekstuele bijdragen wederom contact met de Nederlandse thriller schrijfster Bronja Hoffschlag. Bronja en Burning werkten al eerder samen aan het debuut album ‘Nightmares’. In 2017 schreef Bronja een boek over de vermeende dood van Paul McCartney onder de titel ‘P.I.D’ en van het één kwam het ander. Kunstenares Marion van der laan schilderde het prachtige artwork voor de hoes.

Release

‘The P.I.D. files’ zal deze winter verschijnen op zowel vinyl , tape als cd. Van de vinyl versie zullen slechts 300 exemplaren worden geperst en in 7 weken tijd, zijn reeds 175 exemplaren via voorbestellingen verkocht!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ