Queen komt naar Nederland!

Facebookrssmail

QueenSlechts enkele weken na de aankondiging van hun Amerikaanse tournee hebben Queen + Adam Lambert aangekondigd ook terug te keren naar Europa met een spectaculaire nieuwe show. De tour reist langs verschillende steden in Europa en eindigt op vrijdag 15 december in Wembley SSE Arena in Londen. De Europese tour bevat 24 shows waaronder een concert op maandag 13 november in de Ziggo Dome, Amsterdam.

Tijdens deze nieuwe tour laat de band een compleet nieuwe show zien inclusief een speciaal ontworpen productie met daarin de modernste technologische hoogstandjes. De keuze van de nummers die ze gaan spelen wordt ongetwijfeld beïnvloed door de veertigste verjaardag van Queen’s bestverkochte album tot nu toe News of the World uit 1977 met daarop de legendarische singles “We Will Rock You” en “We Are the Champions”.

Roger Taylor, drummer en medeoprichter van Queen, wil dat de nieuwe show er compleet anders uitziet dan de vorige. Hij zegt hierover: “De productie is heel erg veranderd. De dingen die je nu kunt doen door de huidige technologie beslaat een veel breder palet. Maar we gebruiken niet alle mogelijkheden. We spelen alles 100% live. We zijn van plan dingen te doen die we nooit eerder hebben gedaan of al heel lang niet meer hebben gedaan. We zijn begonnen als een bandje dat voornamelijk albums maakte. Zo waren we toen. Het gegeven dat we hits scoorden was voor ons bijzaak.”

Gitarist Brian May bevestigt dat Queen met hun concerten in 2017 een grotere muzikale agenda heeft: “Het grote publiek kent de hits, dus die moet je spelen maar we willen ook wat onverwachtse elementen brengen. Dit soort verrassingen zullen tijdens deze tour vaker voorbij komen. Adam brengt zoveel verschillende dimensies met zich mee die uiteraard ook passen bij onze muziekstijl. Hij kan zich heel erg uitleven als rockmuzikant. Je hebt zoveel dimensies in huis en die willen we verkennen.”

Adam Lambert neemt met plezier de uitdaging aan om zich nog dieper in de band te verdiepen. “Iedereen die naar vorige optredens van ons geweest is moet weten dat we nog steeds de grote hits van Queen spelen waar we allemaal zo van houden en kennen. Maar het leek ons ook goed onszelf meer uit te dagen, legt Adam Lambert uit. Veranderingen aanbrengen in de visuals, technologie en tot zekere hoogte de setlist. Waarschijnlijk spelen we nu ook wat Queen songs die nog niet eerder voorbij zijn gekomen. Daar kijk ik echt naar uit!”

De tour is speciaal voor de band geproduceerd en ontworpen door ’s werelds grootste creatieve talenten. Ric Lipson, werkzaam bij Entertainment Architects Stufish Productions die wereldwijd bekend staan om hun innovatieve werk met artiesten als Pink Floyd, Rolling Stones, U2 en zowel de opening als slotceremonie van de olympische spelen in Beijing hebben verzorgd, is verantwoordelijk voor de productie en het design.

De gerenommeerde lichtontwerper Rob Sinclair is een grote aanwinst voor de tour en was eerder al betrokken bij tournees van grote artiesten als Adele, Peter Gabriel en Kylie Minogue. Tijdens de show maakt hij gebruik van meer dan 300 bewegende lichten. De laser-elementen komen van ER Productions, het bedrijf achter de opening- en slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012 die door meer dan 900 miljoen mensen wereldwijd bekeken is. Muzikale aanwinsten voor de Queen + Adam Lambert shows zijn toetsenist Spike Edney , bassist Neil Fairclough en drummer Tyler Warren.

Queen trad voor het eerst samen met Adam Lambert op tijdens de finale van American Idol in 2009. Sindsdien hebben ze bewezen een succesvolle formatie te zijn met meer dan 90 optredens over heel de wereld. In de zomer van 2012 kwamen ze voor het eerst samen naar Europa en maakten ze een spectaculair debuut met hun eigen live show voor een half miljoen fans in Kiev.

Toen Queen + Adam Lambert hun eerste Amerikaanse tour in 2014 speelden werden ze bekroond met de Band of the Year award bij de tiende jaarlijkse Classic Rock Roll of Honor Awards en voor Best Live Band of the Year in de Ultimate Classic Rock’s reader’s poll. Tijdens de zomer van deze veelgeprezen tour reisden ze langs grote festivals in Zuid Korea en Japan, en stonden ze in uitverkochte zalen tijdens hun arena tour in Australië en Nieuw Zeeland.

2015 was logistiek een uitdagend jaar voor de band met meer dan 24 uitverkochte concerten in 10 verschillende Europese landen. Queen keerde dit keer met Adam terug naar landen als Argentinië, Chili en Brazilië waar ze als headliner optraden op Rock in Rio’s. In de zomer van 2016 hadden Queen + Adam Lambert nog eens 15 headliner shows op verschillende Europese festivals met als eerste festival een optreden in Portugal op Rock in Rio in Lissabon waar ze op de openingsdag voor meer dan 74.000 bezoekers speelden. Na de festivals volgde er een arena tour door Azië met o.a. 3 avonden in het beroemde Budokan in Tokio.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ