Acerus – The Caliginous Serenade

Facebookrssmail

De uit Mexico afkomstige multi-instrumentalist Daniel Corchado is vooral bekend van zijn progressieve deathmetal band The Chasm. Ook was hij de bassist/zanger op het in 1992 uitgebrachte album ‘The Gloomy Reflections Of Our Hidden Sorrows’ van de Mexicaanse deathmetal pioniers Cenotaph. Naast The Chasm heeft Corchado nog een andere band waarmee hij geen deathmetal maar traditionele heavy metal speelt genaamd Acerus.

‘The Caliginous Serenade’ is het vierde album van Acerus. Waar The Chasm meer is dan zo maar een deathmetal band is ook Acerus meer dan een doorsnee traditionele heavy metal band. Geen toetsen maar een hoofdrol voor de gitaar. Niet alleen de solo’s maar ook het riffwerk en de melodieën verdienen de aandacht. Het gitaarspel van Corchado en Edward Eschamilla doet vaak denken aan het gitaarduo Shermann/Denner. Dit komt vooral tot uiting in de nummers ‘Prevail’, het afsluitende titelnummer ‘The Caliginous Serenade’ en mijn persoonlijke favoriet ‘Fourth Pentacle’.

(Vroege) Mercyful Fate fans zullen hier zeker erg blij van worden. Ook zanger Esteban Julian Pena laat goede dingen horen. Bij tijd en wijle doet hij ons denken aan King Diamond wanneer hij zijn falsetto stem gebruikt. Zijn echte stem ligt qua klankkleur ergens tussen die van Mark ‘the shark’ Shelton van Manilla Road en Tony Taylor van Twisted Tower Dire.

Uitschieters in positieve of negatieve zin zijn er niet. Alle negen nummers zijn van hoog niveau. Aanbevolen voor fans van (vroege) Mercyful Fate en bands als Manilla Road, Cyrith Ungol, Omen en Warlord. (80/100) (Nameless Grave Records)

Tracklist

 1. Dying Consciousness Of An Old God (5:11)
 2. The Perception (6:20)
 3. Failing Vision (5:01)
 4. The Serpent Is King (5:48)
 5. Preparation (5:14)
 6. Towards The Enigma Of No Return (4:25)
 7. Prevail (5:36) 8 Fourth Pentacle (5:48)
 8. The Caliginous Serenade (10:10)

Lineup

 • Daniel Corchado – Rhythm/Lead Guitar/ Bass & Composer/Producer
 • Esteban Julian Pena – Vocals
 • Mario Hernandez – Drums
 • Edward Eschamilla – Lead Guitar
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ