Luxor Live brengt eerbetoon aan Buzzcocks zanger Pete Shelley

Facebookrssmail

Met grote verslagenheid heeft het Arnhemse poppodium Luxor Live kennis genomen van het plotseling overlijden van Buzzcocks zanger Pete Shelley (63). De band stond voor vrijdag 14 december geprogrammeerd in de grote zaal van Luxor Live, het zou het enige optreden van de Britse punkband zijn in Nederland. Het management van Buzzcocks heeft laten weten dat de show definitief wordt afgelast. Kaartkopers krijgen hun geld terug.

Buzzcocks“Pete Shelley stond met Buzzcocks halverwege de seventies samen met Sex Pistols en The Clash aan het front van de eerste lichting Britse punkbands en neemt daarmee een belangrijke positie in de muziekgeschiedenis in. Wij (en met ons een hoop fans) keken enorm uit naar de show en het spreekt voor zich dat wij het uitermate betreuren dat wij de frontman van deze legendarische punkband volgende week vrijdag niet mogen verwelkomen”, aldus Luxor Live marketeer Pim Kapitz in reactie op het plotseling overlijden van de Buzzcocks zanger.

Muzikaal eerbetoon

Direct na de eerste berichtgeving omtrent het overlijden van de zanger stroomden de reacties van fans en muzikanten binnen bij het Arnhemse poppodium: “Daarom is besloten om een voor iedereen gratis toegankelijk muzikaal eerbetoon aan Pete Shelley te organiseren op de avond waarop het concert zou plaatsvinden. Meerdere bands en dj’s hebben zich inmiddels bij ons gemeld en we zijn momenteel aan het kijken hoe we de avond gaan invullen”, laat Luxor Live programmeur Marijn de Valk weten.

Op vrijdag 14 december opent Luxor Live om 19:30 uur haar deuren voor ‘Forever Fallen in Love’, een voor iedereen gratis toegankelijk eerbetoon aan Pete Shelley en Buzzcocks. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen tijdelijk met voorrang tickets reserveren voor het evenement, overige geïnteresseerden kunnen een gratis ticket reserveren in de online ticketshop van Luxor Live.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ