Anneke van Giersbergen viert 25-jarige carrière met theatertour Inchecken

Facebookrssmail

Van 10 januari t/m 15 maart 2019 viert Anneke van Giersbergen haar 25-jarig artiesten-jubileum met eeneigen theatertournee ‘Inchecken’. In de theatertour haalt de zangeres herinneringen op uit haar 25-jarige carrière en zingt ze, begeleid door gitarist Ferry Duijsens, akoestische vertolkingen van haar favoriete nummers uit haar eigen oeuvre. De officiële première is dinsdag 22 januari in Stadsschouwburg Utrecht.

Anneke van Giersbergen

In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium als zangeres van metalpioniers The Gathering en maakte ze als 21-jarige van haar passie haar beroep. Vrijwel direct kreeg ze wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is Anneke altijd grenzen blijven verkennen. Ze is gezegend met een stem die alles lijkt te kunnen, van groots en overrompelend tot klein en kwetsbaar. Anneke werkte samen met artiesten in diverse genres, onder meer op het succesalbum Aan van Bløf, ze maakte een kindervoorstelling, leende haar stem aan de Eftelingattracties Raveleijn en Baron 1898, deed een theatertour met jarentachtigmuziek en was regelmatig te gast in De Wereld Draait Door. Het eind vorig jaar uitgebrachte debuutalbum van haar nieuwe metalband VUUR bereikte de tweede plaats in de Nederlandse Album Top 100.

Inchecken

Sinds eind jaren negentig vliegt Anneke voor optredens de hele wereld over. Buenos Aires, Beiroet, Chicago, Helsinki – ze trad op in meer dan veertig landen en geniet nog steeds van het onderweg zijn. Tijdens de vluchten wordt er gekletst en gelachen, worden er plannen gemaakt en herinneringen opgehaald. Bij de theatertour Inchecken neemt Anneke haar publiek mee op zo’n vliegreis. Ze geeft een inkijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Ze vertelt anekdotes en zingt, begeleid door gitarist Ferry Duijsens, akoestische uitvoeringen van nummers uit haar 25-jarige carrière. Een feest van herkenning voor haar vaste volgers en een verrassende kennismaking voor een nieuw publiek.

Symphonized

Als opmaat naar de theatertournee is het live album ‘Symphonized’ verschenen. In mei gaf Anneke samen met het Residentie Orkest twee concerten, in O13 Tilburg en Paard Den Haag, met symfonische uitvoeringen van elf nummers uit haar carrière, solo en met VUUR, The Gentle Storm en The Gathering. Deze speciale concerten zijn voor iedereen te beluisteren op ‘Symphonized’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ