Happy birthday Wolf Hoffmann

Facebookrssmail

Wolf Hoffmann werd geboren op 10 december 1959 in Mainz, West-Duitsland en is een Duitse gitarist. Wolf is vooral bekend als gitarist van de Duitse heavy metal band Accept alwaar hij sinds 1976 actief is. Naast het werk met Accept waar klassiekers als ‘Breaker’ (1981), ‘Restless and Wild’ (1982) en ‘Balls to the Wall’ (1983) heeft Wolf Hoffman ook solo een muzikale bijdrage geleverd. In 1997 verscheen de eerste plaat, ‘Classical’, en deze werd gevolgd in 2016 door ‘Headbangers Symphony’ en zoals de titels al doen vermoeden zijn deze platen gebaseerd op klassieke muziek met een flinke heavy metal saus.

Wolf Hoffmann heeft ook bijgedragen aan Skid Row zanger Sebastian Bach’s solo album ‘Bring’ Em Bach Alive!’ en een in 2000 uitgebracht album en Japans eerbetoon aan Randy Rhoads album genaamd ‘Randy Rhoads Tribute’ met Sebastian Bach op ‘I Do not Know’ en Joe Lynn Turner op ‘Diary of a Madman’. Hoffmann heeft ook bijgedragen aan het album ‘Peace Breaker’ van Skew Siskin.

RockMuZine feliciteert Wolf Hoffmann met zijn 59ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ