Vampire – With Primeval Force

Facebookrssmail

Vampire is een nog jonge death metal band uit het Zweedse Göteborg. De band is opgericht in 2011 en na een demo in 2012 werd de band opgepikt door Century Media Records en volgde de debuutplaat ‘Vampire’. In 2015 verscheen de 10″ ‘Cimmerian Shade’ en ging de band op tour met de landgenoten van Tribulation. De show in het Leidse Gebr. de Nobel was mijn eerste kennismaking met de band en het gezelschap trok mijn aandacht. Op 21 april verschijnt de tweede langspeler ‘With Primeval Force’, wederom via Century Media Records.

Vampire brengt niet de typische death metal maar weet een gezonde dosis thrash metal in de stijl te verweven. Het openingsnummer ‘Knights Of The Burning Crypt’ vertelt het verhaal, een lekker up-tempo nummer met thrashy vocalen van de voormalige drummer Lars “Hand of Doom” Martinsson en lekkere gitaarriffs en solo. Vampire brengt muziek waarbij de gedachte uitgaan naar het Possessed van de jaren’80, misschien wat rauwer en wat minder spetterend als Possessed in die tijd maar zonder meer vermakelijk.

Een bijzonder sterk nummer is de in 2016 als single uitgebrachte kraker ‘Skull Prayer’. Een heerlijk up-tempo, ijzersterk gitaarwerk en bijpassende vocalen, een van mijn persoonlijke favorieten. Ook nummers als ‘Revenants’, ‘Ghoul Wind’ en de langzaam opbouwende afsluiter ‘Scylla’ zijn nummers waarbij de hartslag op een buiten natuurlijke wijze omhoog gaan.

Vampire heeft met de opvolger ‘With Primeval Force’ een herlijk album gebracht. Een album dat op een eigentijdse wijze weet terug te grijpen op dat wat eind jaren ’80 en begin jaren ’90 vernieuwend en goed was. De band brengt muziek met een eigen smoel en deze nieuwe plaat verdient een plekje in iedere death / thrash liefhebbers platenkast.

(85/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. Knights of the Burning Crypt
2. He Who Speaks
3. Metamorphosis
4. Skull Prayer
5. Midnight Trial
6. Revenants
7. Ghoul Wind
8. Initiation Rite
9. Scylla

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ