Meer namen bekend voor Roadburn 2019

Facebookrssmail

Deze week maakte Roadburn Festival 24 nieuwe namen bekend voor het festival in 2019 in 013 Poppodium te Tilburg. Hierbij zit ook de derde compositieopdracht: MAALSTROOM. Twaalf leden van de Nederlandse blackmetal underground schreven een unieke compositie voor het festival. Tevens zullen de bands Laster, Terzij De Horde, Dodecahedron, Witte Wieven en Turia een eigen set doen op dezelfde dag in Het Patronaat. Verder bevestigd: Grails, Hexvessel, Thor & Friends (van Thor Harris van Swans), Twin Temple, Pharmakon, speciale collaboratie DOOLHOF en 12 andere namen.

MAALSTROOM
Roadburn heeft altijd al plaats gehad voor de innovatieve Nederlandse blackmetalwereld, maar nog nooit op deze grootte. Onder de naam MAALSTROOM creëren 12 leden uit de Nederlandse blackmetal underground een compositie voor Roadburn. Onder deze mensen zitten leden van bands als Laster, Verwoed, Witte Wieven, Turia, Fluisteraars, Grey Aura, Terzij De Horde, Folteraar, Nefast en meer. De compositie bestaat uit 5 delen en wordt door steeds wisselende bezetting gespeeld in het Patronaat op zaterdag 13 april. Alvorens het zover is, geven in dezelfde zaal Laster, Terzij de Horde, Witte Wieven (eerste show ooit), Dodecahedron, Turia en Nusquama (in Hall of Fame) acte de présence met eigen sets. De blackmetalliefhebber weet waar die moet zijn.

DOOLHOF
Aaron Turner was al bevestigd voor Roadburn met zowel Old Man Gloom als Sumac, maar de man kan moeilijk stilzitten. Daarom is hij voor Roadburn een exclusieve samenwerking aangegaan met Will Brooks (Dälek) en de Belgische muzikant Dennis Tyfus. Hoe DOOLHOF gaat klinken is op het moment van schrijven nog onduidelijk, maar met muzikanten van dit kaliber belooft het een bijzonder project te worden.

Tomas Lindberg’s gecureerde ‘The Burning Darkness’
Curator Tomas Lindberg heeft 4 bands toegevoegd aan zijn gecureerde programma ‘The Burning Darkness’. De grensverleggende post-rockband Grails keert voor het eerst sinds 2009 terug naar Roadburn. Daarnaast heeft Lindberg drie bands uit Gothenburg toegevoegd, namelijk Fontän (“folky, trippy melancholia”, aldus Tomas), The Exorcist GBG (“geest- en tijd verruimende electronische psych”) en Uran (“Zweden’s best bewaarde geheim”).

Ook bevestigd
Verder maakt Roadburn vandaag nog 18 namen bekend. Hexvessel keert terug naar Roadburn om het nog te verschijnen album All Tree integraal te spelen. Thor Harris is vooral bekend als percussionist in Swans en komt met zijn project Thor & Friends naar Roadburn. De veelgeprezen noise-artiest Pharmakon maakt haar debuut op het Tilburgse festival. Het unieke duo Twin Temple speelt volgens eigen zeggen “satanische doo-wop”. Noise-band Crowhurst speelt een eigen set en een set samen met Gnaw Their Tongues. De IJslandse band Lucy In Blue speelt prog met invloeden van Pink Floyd, Camel en King Crimson. Fotocrime is het post-punk project van R. Pattern, die ook in Coliseum speelt. De doom van Wrong, drone-metal van Bismuth, de ecologische blackmetal van Fauna en hardcore van Coilguns maken deze aankondiging compleet.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ