Within Temptation brengt nieuwe nummers naar 013

Facebookrssmail

Within TemptationHet is al vroeg druk in Tilburg en vanaf het centraal station en rond de naastliggende parkeergarage bij de 013 is het een drukte van jewelste. Honderden fans zijn al in de weer om wellicht een goed plekje te bemachtigen bij Within Temptation. Midden 2018 werd de wereld opgeschrikt door allerlei geruchten over het voortbestaan van de band. En hoe groter de naam hoe hoe breder alles uitgemeten wordt in de media. Maar ze zijn springlevend; Within Temptation is in Tilburg. De 013 is dan ook helemaal uitverkocht en velen hebben hun ticket al bijna een jaar in huis.

Als om exact 20.00 uur het voorprogramma begint is het al bijna helemaal volgelopen. De band heeft een geweldige support act meegenomen vanavond. Het is de symphonische metal band Beyond the Black uit Duitsland die de avond mag openen. De band vist een beetje in dezelfde vijver als de Within Temptation en heeft het publiek direct op de hand bij opener ‘Heart of the everything’.

Beyond in BlackDaarna worden nummers gespeeld van de eerste twee albums en met zangeres Jennifer Haben heeft de band een geweldige front vrouw in de gelederen. Van hun laatste album wordt het nummer ‘Million Lightyears ‘ ook nog gespeeld. Tot slot gevold door ‘ Shine and Shade ‘ en ‘Hallelujah. Enigszins verwonderd door zo een enthousiast publiek neemt de band afscheid na de fans uitvoerig te hebben bedankt.

Beyond the BlackEn dan is het wachten tot het licht weer uit gaat. Het is onderdeel van de enorme Resist tour die de band langs talloze steden zal leiden en die begon op 11 oktober in de Grand Hall in Krasnoyarsk, Rusland. Het trouwe wachten wordt beloond als de eerste schemerige lichtjes opdoemen en Sharon ineens opduikt in een wit gewaad, een vlag in haar hand en ‘Raise youre Banner’ inzetwordt, direct gevolgd door ‘The Reckoning’. Het zijn al direct twee nummers van het nieuw te verschijnen album ‘Resist’, dat door omstandigheden niet in december, maar op 1 februari zal verschijnen. Het publiek is al direct laaiend enthousiast.

Ook ‘Endless War’ is een nieuw nummer. In totaal worden er vijf nummers gespeeld van het nieuwe album ‘Resist’. Het geluid en met name de lichtshow is uitstekend en de band heeft een schitterend nieuw decor met op de achtergrond een enorm videoscherm met daarop science fiction gerelateerde beelden. De band kan putten uit een enorme collectie met geweldige songs en met name bij ‘Stand my Ground’ ging men helemaal los. Nieuw nummer ‘Supernov ‘ wordt gespeeld met zoveel perfectie alsof het al jaren op de setlist staat.

Met het acoustische ‘Ice Queen ‘ neemt de band even wat gas terug om direct daarna, op de vraag van Sharon aan het publiek of er Max Verstappen fans zijn, weer te komen met ‘Faster’. Laatste nieuwe nummer is ‘Mercy Mirror’ en daarna is het alleen nog maar een feest van herkenning.

De band speelt superstrak en Sharon is als een tovenares met haar stem. Bij met name de nummers ‘Paradise (What about Us)’ en ‘What have you Done’ staat de 013 te schudden op zijn grondvesten. Na ‘Forgiven’ lijkt het erop dat de band afsluit met ‘Mother Earth’, maar als laatste nummer komt ‘Starway to the Skies’ waarin Sharon letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte rijst . Het was een geweldige ervaring om er bij te zijn, bij een superieure band met een weergaloze zangeres die echt op het hoogste platform staan.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ