Dance Gavin Dance laat zich van zijn beste kant zien in Melkweg

Facebookrssmail

Het is donderdag 16 maart als de verplaatste show van Dance Gavin Dance plaats vindt in de Melkweg. Waar deze show eerst in december zou plaatsvinden, is deze verzet door stemproblemen bij vocalist Jon Mess. Originele supports Caskets, Volumes en Eidola zijn vervangen door Siamese, waardoor de duur van deze avond dus flink verkort is; de deuren voor deze show openen pas om 19:30.

Het is dan ook 20:00 als Siamese zijn set opent. De Deense band speelt een moderne twist van stijlen, die wellicht het dichtst bij de metalcore ligt. De mix is bij bands als deze extra belangrijk en deze is gelukkig vanavond erg goed afgesteld. De band zelf is ook uiterst in vorm (wellicht geholpen door het feit dat het pas de tweede avond van de tour is). De setlist van de band is vooral gericht op zijn laatste album Home, waar bij het gelijknamige nummer de feature van Drew York (Stray from the Path) door de fotograaf gedaan werd. De band zelf staat lekker beweeglijk op het podium en weet ook eenmalig een mosh pit te starten; bij de tweede mosh call gebeurt dit echter niet.

Het duurt niet lang na de set van Siamese voordat Dance Gavin Dance het podium betreed. Ook de Amerikaanse groep is goed in vorm; de vocalen klinken goed en instrumentaal wordt er strak gespeeld. Het geluid uid de speakers zelf staat tijdens de eerste paar nummers wat aan de harde kant, waardoor op enkele momenten wat clipping ontstaat. Vanaf de eerste noot af aan start het publiek een mosh pit en zijn er genoeg dansende mensen te spotten, waarbij dat tweede niet alleen voor het publiek gereserveerd blijft; de band zelf laat ook wat soepele moves zien.

Naar verwachting zou de set een focus hebben op het in afgelopen zomer uitgekomen album ‘Jackpot Juicer’, maar helaas (afhankelijk van of je graag nieuwer of ouder materiaal hoort) trakteert de band ons op slechts drie van deze juicers. Ook van het voorgaande album komen drie nummers voorbij, evenals van Mothership; de rest van de setlist (die slechts 13 nummers bevat) komt van diverse albums. Helaas is daarmee het concert ook al rond 22:00 afgelopen; een beetje een domper (door de combinatie met een enkele support) voor fans die langere afstanden af hebben moeten leggen.

Desalniettemin hebben Dance Gavin Dance en Siamese uitstekende sets neergezet en het publiek goed weten te vermaken, wat het gemis aan verdere supports toch wel goed moet maken.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ