Happy birthday Lars Ulrich

Facebookrssmail

Lars Ulrich werd geboren in het Deense Gentofte op 26 december 1963 en is drummer en (mede)oprichter van Metallica. Op tienjarige leeftijd nam zijn vader hem mee naar een concert van Deep Purple in Kopenhagen. Hierdoor sloeg “de heavy metal vibe” snel over op Lars. Hij luisterde ook naar de pas opgekomen Britse heavy-metalbands Motörhead en Judas Priest. Op 13-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste drumstel. Dit was een Ludwig, omdat Ian Paice van Deep Purple met hetzelfde model werkte.

Hij verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Los Angeles. Na een advertentie in een lokaal krantje, The Recycler, kwam hij in contact met James Hetfield. Samen creëerden ze de populaire metalband Metallica. Later voegden Dave Mustaine en Ron McGovney zich officieel bij de groep. In december 1999 startte Lars Ulrich namens Metallica een rechtszaak tegen downloadsite Napster, waardoor hij nu gezien wordt als de man die de oorlog verklaarde aan het illegale downloaden van muziek.

Lars heeft in geen andere band gespeeld dan Metallica en ondanks dat hij een zekerheidje is in de band wordt hij door een groot aantal mensen slechts als een middelmatige drummer gezien.

RockMuZine feliciteert Lars Ulrich met zijn 55ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ