PERPETUAL – MAZE OF CHAOS

Facebookrssmail

PERPETUAL – MAZE OF CHAOSVia Suspiria Records brengt de Spaanse Death Metal band Perpetual hun tweede album ‘Maze of Chaos’ uit. De band is in 2006 opgericht en bracht in 2009 hun eerste demo uit getiteld ‘Visions of Death’. Pas in 2015 volgde hun debuut ‘Carving A Dismembered God’.

Op ‘Maze of Chaos’ speelt de band een interessante mix van Death Metal en Grindcore. Vooral de gruntstijl van vocalist Hector lijkt veel op die van Dying Fetus-vocalist John Gallagher. Nog niet direct weet de band te overtuigen met opener ‘Isolated’, maar pas tijdens de titeltrack ‘Maze of Chaos’ komt de band lekker los. Vooral de drumpartijen op ‘Maze of Chaos’, ‘Bloody Gathering’, ‘Unholy Blood’ en ‘trommelen lekker stevig door en het gitaar- en bass spel vormen samen een mooi geheel. Vooral op de track ‘Unholy Blood’ is het gitaarspel prima en vormt een mooi geheel met de gehele sound. Hier en daar bedient vocalist Hector zich van iets overbodige te veel stemmaniertjes, zoals op de track ‘Bloody Gathering’. Maar gelukkig weet hij deze naderhand achter zich te laten en ontwikkelt hij zich gedurende dit album als een uitstekende vocalist.

‘Shadows Rain’ is een uitstekende Doom-achtig instrumentaal intermezzo ter afwisseling en begeleidt de luister uitstekend naar de volgende track ‘Flags of Destruction’. De laatste tracks ‘Misanthropy’ en ‘Lobotomy’ neigen qua vocalstijl en sound iets teveel van hetzelfde te klinken, maar door de prima productie van de muziek weet Perpetual dit nog redelijk te compenseren. Het is een album die mogelijk voor sommige luisteraars meerdere draaibeurten nodig heeft, maar dit zeer zeker waard is. Hoe vaker je luistert naar ‘Maze of Chaos’, hoe beter hij wordt. De band weet steeds meer een overtuigende sound neer te zetten die tevens lekker in het gehoor ligt. De kwaliteit qua productie en songwriting is uitstekend. Prima album voor Death Metal liefhebbers van bands als Dying Fetus, Cannibal Corpse, Death, en zelfs fans van Grindcorebands als Lock Up en Napalm Death. (75/100) (Suspiria Records)

TRACKLIST MAZE OF CHAOS

1. Isolated
2. Do Not Allow Forgotten
3. Maze of Chaos
4. Bloody Gathering
5. Unholy Blood
6. Shadow’s Rain
7. Flags of Destruction
8. Misanthropy
9. Lobotomy

LINE UP PERPETUAL

Hector – Vocals
Eloy – Bass
Borja – Gitaar
Ivan – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ