THE REVEREND HORTON HEAT – WHOLE NEW LIFE

Facebookrssmail

Afgelopen jaar bracht het Psychobilly/ Rockabilly-trio The Reverend Horton Heat alweer hun twaalfde studio album ‘A Whole New Life’ uit. Het Trio Uit Dallas, Texas, USA bestaat al sinds 1986 en is gebaseerd rondom zanger en oprichter Jim Heat en binnen de Rockabilly/ Psychobilly scene wordt hij ook wel ‘The Godfather of Modern Rockabilly And Psychobilly’ genoemd. Zelf zou ik zover niet willen gaan, maar dat neemt niet weg dat The Reverend Horton Heat met ‘A Whole New Life’ een slecht album is.

Integendeel, liefhebbers van jaren 50’ muziek, Elvisfans en Psychopunkers zouden dit echt even moeten checken.
Met vrolijke tracks als titeltrack ‘Whole New Life’, ‘Hate To See You Cry’, ‘Got In My Pocket’, en ‘Ride Before The Fall’ kom je echt wel je luie stoel uit om vrolijk mee te swingen. Vooral het instrumentale ‘Ride Before The Fall’ heeft een heerlijke Upright Bass- opener en geeft je als luisteraar een echt typische John Wayne Western-feel.

En behalve de vrolijke tracks heeft de band ook een paar Bluesy-achtige slowtracks als ‘Hog Tyin’ Woman’ en ‘Don’t Let Go of Me’ afgeleverd. Enige jammere aan de tracklist is de Elvis Presley-cover ‘Viva Las Vegas’. Niet zozeer vanwege de uitvoering, deze is uitstekend, maar omdat de keuze nogal te voor de hand liggend is. Er zijn duizenden cover van dit lied, dus waarom zouden we er nog een bij willen hebben?

Prima album die oude The Cramps tijden weer doen herleven, en voor de wat oudere lezers onder ons, Elvis en de jaren 50’. Een gezellig en swingend album met vrolijke Rockabilly tracks voor de al eerdergenoemden Elvis – en The Cramps liefhebbers, maar ook fans van Batmobile, Pokey Lafarge, en zelfs fans van The Urban Voodoo Machine kunnen er wat mee. (83/100) (Victory Records)

TRACKLIST WHOLE NEW LIFE:
1. Whole New Life
2. Hog Tyin’ Woman
3. Hate To See You Cry
4. Got It In My Pocket
5. Don’t let Go Of Me
6. Ride Before The Fall
7. Tchoupitoulas Street
8. Sunrise Through The Power Lines
9. Wonky
10. Perfect
11. Viva Las Vegas

LINE UP THE REVEREND HORTON HEAT:
Jim Heath: guitar, vocals
Jimbo Wallace: upright bass
Arjuna “RJ” Contreras: drums
Matt Jordan: Piano

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ