Malum Sky – Diatribe

Facebookrssmail

Malum Sky is een progressieve Metalband afkomstig uit Wales. Opgericht in 2014, en het jaar daarop releasen ze hun gelijknamige debuut-EP. Nu is het tijd voor hun tweede mini-album ‘Diatribe’. De albumtitel ‘Diatribe’ is gebaseerd op het idee dat de hele wereld is verbonden met een of andere vorm van communicatie en informatie. Of het nu de TV, je telefoon of persoonlijk contact is, we hebben tegenwoordig 24 uur per dag, 7 dagen per week de beschikking over informatie. De teksten op dit album gaan dan ook over communicatie op alle niveaus en de verschillende manieren waarop dit wordt geïnterpreteerd door individuen en door gehele samenlevingen. Een interessant en actueel concept dus.

Dan nu over naar de muziek. Alle 5 nummers worden in ongeveer hetzelfde tempo gespeeld. Mid-tempo met logge zware gitaarriffs en ‘rollende’ drums wat dan afgewisseld wordt met een sporadische tempoversnelling maar meestal met een rustigere passage. Ben Honebone is een goede zanger maar ik persoonlijk vind zijn stem wat te ‘licht’ voor de zware gitaarriffs en logge drumpatronen. In de passages waar wat gas wordt teruggenomen komt zijn stem wel tot zijn recht.

‘The Coil’ is een positieve uitschieter door het lekkere staccato gitaarwerk. Conclusie : het muzikaal vakmanschap is zeker aanwezig maar op het gebied van componeren valt er nog wel wat te verbeteren. Goede ideeen, maar de nummers zijn (nog) niet zo sterk. (72/100)

Tracklist Diatribe:

1 Year Of The Rat (5:34)
2 Borrower (6:39)
3 The Coil (4:05)
4 Eye Above (6:43)
5 Diatribe (6:58)

Line-Up Malum Sky:

Ben Honebone (zang)
Jon Evans (gitaar)
Michael Jensen Despres (gitaar)
Athanasios ‘Saki’ Patsiouras (bas)
Joe Welles (drums)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ