Terrifiant – Terrifiant

Facebookrssmail

Sommige bands hebben niet lang nodig om al relatief snel na de oprichting van de band een full-album op de markt te gooien, Terrifiant is zo’n band. De band komt uit de Belgische hoofdstad Brussel. Na circa één jaar zoeken naar geschikte bandleden, vinden Lord Terrifiant en ZZ Slop in 2018 de drie hieronder genoemde muzikanten en is de line-up van Terrifiant een feit. Gezien de namen van de bandleden en de bijgelevere bio is een grote portie lol voor de heren wel belangrijk.

Na een demo in 2019 volgt dan nu al het genoemde full-album. Na een te lang intro schiet Devil in transport uit de startblokken, een nummer wat al snel een vergelijking van een mix tussen Motorhead en Venom oproept, een mix van lekker vuige thrash rock and roll. Als de zang na ca. een halve minuut omslaat in een punkachtig geschreeuw, denk in de richting van Johnny Rotten (Sex Pistols) bij behoorlijk met overstuurde zang, is het wel de vraag of je hier mee uit de voeten kunt of niet, ik vind dat het afbreuk doet aan het muzikaal wel goede niveau van het debuutalbum van Terrifiant. 

De meeste andere nummers zijn snelle songs met fijne riffs en prima’s gitaarsolo’s, zoals ‘Bed Queen’ en ‘Speedline’, waar ‘Just Because I Can’ juist een mid-tempo nummer is. ‘Iron Mountain’ is een mooie mix van snelle en mid-tempo stukken, met helaas wel een te lang uitgesponnen gitaarstuk en fade-out. Bijna allen, met die mijns inziens irritante zang, ‘Metal And More’ is hierop grotendeels een uitzondering. Het album sluit met de Pat Benatar-cover ‘Heartbreaker’, wat een prima vertolking van het origineel, waar de zang niet zo overstuurd klinkt.

Al met al muzikaal een prima album, de zang kan het album voor je maken of breken, ik kan erna flink wat keren luisteren nog elke keer redelijk op afknappen, mocht jij dat niet doen, dan kun je bij de score zeker 10 punten optellen.
 (72 /100)(Gates of Hell records)

Line-up:

Lord Terrifiant – Vocals 
ZZ Slop – Guitar 
Slime Valdi – Guitar 
Sniffany Bags – Bass 
Alcoloic – Drums

Tracklist:

1. Steel for Life
2. Devil in Transport 
3. Bed Queen
4. Just Because I Can
5. Metal and More
6. Speedline
7. Iron Mountain 
8. Heartbreaker (Pat Benatar Cover)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ