Sanhedrin-The Poisoner

Facebookrssmail

De tweede officiële release van deze band, net zoals hun debuut ‘A Funeral For The World’ uitgebracht door platenmaatschappij Cruz Del Sur. In 2015 heeft Sanhedrin ook nog een demo-EP in eigen beheer uitgebracht maar hiermee ben ik niet bekend. De band komt uit Brooklyn New York (niet verwarren met de gelijknamige band uit Parma Ohio (inmiddels opgeheven) of met de Israëlische Prog-band Sanhedrin) en wordt in 2015 gecompleteerd als bassiste/zangeres Erica Stoltz die de line-up compleet maakt. Alle drie de muzikanten hebben hun sporen al verdiend bij andere bands en gitarist Jeremy Sosville speelt volgens mij ook nog steeds bij Black Anvil.

Sanhedrin speelt lekkere traditionele 80’s US-Metal. Zelf vinden ze dat hun muziek ook Doom-invloeden bevat maar ik hoor ze niet. Hoogstens tekstueel, de teksten handelen voor het merendeel over de donkere kant van de mensheid. Het doet me muzikaal denken aan Chastain. Dit komt vooral door Erica Stoltz, haar stem is vergelijkbaar met die van Leather Leone. Het album opent met ‘Meditation (All My Gods Are Gone)’, een goed opgebouwde track met een rustig middenstuk waarin de geweldige stem van Erica Stoltz mag excelleren.

‘Wind On The Storm’ is wat meer recht toe recht aan maar blijft aangenaam om naar te luisteren door het flitsende gitaarwerk. ‘Blood From A Stone’ is een dreigend nummer met een apart refrein. Het titelnummer is een lang afwisselend nummer met alweer een hoofdrol voor Erica Stoltz. ‘The Getaway’ knalt er daarna keihard achteraan. Hierna volgt ‘For The Wicked’, een degelijk Old-Skool Metal nummer. ‘Saints And Sinners’ is van hetzelfde laken een pak met creatief drumwerk van Nathan Honor.
Het beste bewaart Sanhedrin voor het laatst, alle registers worden in dit nummer nog een keer opengetrokken.

Puntjes van kritiek, de productie had wat beter gekund, niet dat de sound slecht is maar anno 2019 is er meer mogelijk. Verder vind ik dat de band weinig progressie heeft geboekt ten opzichte van hun debuut en stilstand is achteruitgang. Desondanks geef ik deze schijf een dikke vette 8,5. Houd je van degelijke Old-Skool Heavy Metal dan is dit een CD voor jou.

(85/100)(Cruz del Sur Music)

Track List

1 Meditation (All My Gods Are Gone) (7’16)
2 Wind On The Storm (3’44)
3 Blood From A Stone (4’33)
4 The Poisoner (7’18)
5 The Getaway (4’45)
6 For The Wicked (2’48)
7 Saints And Sinners (4’59)
8 In From The Outside (7’23)

 

Line Up

Erica Stoltz Bas/Zang (ex-Amber Asylum + Lost Goat)
Nathan Honor Drums (ex-Vermefug)
Jeremy Sosville Gitaar/Backing Vocals (Black Anvil)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ