10 nieuwe namen voor Sjock

Facebookrssmail

SjockDe organisatie van Sjock logenstraft bovenstaand gezegde door vandaag The Hellacopters (SWE), Gluecifer (NOR), The Barstool Preachers (UK), Grindhouse (AUS), The Hip Priests (UK), The Heathen Apostles (US), Baby Shakes (US), The Crackups (BE), Bloodstrings (GER) en Prince Beastly (BE) aan het programma van de 44e editie toe te voegen, die op 12, 13 en 14 juli 2019 plaatsvindt op Poeyelhei Gierle nabij Turnhout. En dat terwijl eerder onder meer al The Hives (SWE), CJ Ramone (USA), JD McPherson (US), Booze and Glory (UK), The Goddamn Gallows (USA) en The Delta Bombers werden aangekondigd.

Line-up tot nu toe:

MAIN STAGE
The Hives (SWE), The Hellacopters (SWE), Gluecifer (NOR), CJ Ramone (USA), Booze and Glory (UK), The Goddamn Gallows (USA), The Briefs (USA), Electric Frankenstein (USA), The Barstool Preachers (UK), Baby Shakes (US), Los Chicos (ESP), The Schizophonics (USA), Grindhouse (AUS), The Hip Priests (UK), The Heathen Apostles (US), The Crackups (BE), Prince Beastly (BE), Steal Shit Do Drugs (USA), Thee Scarecrows aka (UK), Bloodstrings (GER).

TITTY TWISTER
JD McPherson (US), The Delta Bombers (USA), Vanja & The Dragtones (SWE-US), The Country Side of Harmonica Sam (SWE) , Charlie Thompson (UK), Walter Broes & the Mercenaries (BEL), The Kokomo Kings (SWE), Cousin Harley (CAN), The Hi-Winders (SWE), The Nite Howlers (FRA), Los Torontos (ESP).

Sjock, het oudste nog bestaande alternatieve én onafhankelijke festival van België viert komend jaar zijn 44e verjaardag en is al sinds jaar en dag een initiatief van de vrijwilligers van Jeugdhuis ‘t Hoekske in Gierle. Het is de oervader van festivals als Groezrock, Jera On Air, Speedfest,  en ScumBash. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote R centraal staat. Sjock scheidt zich af van de mainstream-waanzin en kiest bewust voor rock-‘n ‘-roll in de originele betekenis van het begrip.

Vandaag de dag is Sjock dé ontmoetingsplaats voor rockabilly’s, psychobilly’s, hillbilly’s maar ook voor vetkuiven, tattoos, erotiserende netkousen, dito decolletés en voor iedereen die rock-‘n ‘-roll een warm hart toe draagt.

The Hellacopters
Zelfs atheïsten twijfelen nu toch ook. By the grace of God! Oh yeah, The almighty Hellacopters komen weer naar Sjock. Voor coolheid scoren halfgod Nicke Andersson & co. een rapportcijfer 11 en hun summa cum laudecatchy-as-hell songs zijn anno 2019 nog immer onovertroffen. Eredivisie ROCK – met hoofdletters ja godverdomme. Hoeveel dagen nog tot aan Sjock?!?

Gluecifer
Nóg zo’n koploper uit de  Scandinavische rawk-eredivisie. Kings of rock Gluecifer. Een band die zo awesome is dat je de naam puur uit eerbied fluistert. g-l-u-e-c-i-f-e-r. Vijf albums, vijf klassiekers. De fleur fine van de garagerock scene, met een attitude waar die klootzak van een Trump nog veel van kan leren. Rode loper uit en een diepe buiging voor deze capo di tutti capi.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ