Bospop breidt line-up uit

Facebookrssmail

Er zijn weer vier nieuwe namen aan het programma van het Weertse festival toegevoegd. Ook Joe Jackson, The Cat Empire, The Magpie Salute en Rival Sons zijn bevestigd voor Bospop 2019. Eerder werden o.a. Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Flogging Molly en James Morrison aangekondigd. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds van start, zie de tickets pagina op deze website voor alle info.

Toen Joe Jackson vorig jaar aan zijn nieuwste album Fool werkte, realiseerde hij zich dat het inmiddels vier decennia geleden is dat zijn debuut Look Sharp! verscheen. De extreem veelzijdige muzikant besloot dat jubileum te vieren met zijn Four Decade Tour, waarvan de Nederlandse shows razendsnel uitverkocht raakten. Ten tijde van Look Sharp! werd Jackson nog gerekend tot de ‘angry young men’ van de Britse popmuziek, samen met Elvis Costello en Graham Parker, maar al snel bleek de zanger niet zomaar in één hokje te stoppen. Door de jaren heen omarmde hij uiteenlopende genres als jazz en klassiek, maar met Fool leverde hij onlangs weer ‘gewoon’ een popplaat af – en volgens velen zijn beste in jaren.

‘Live Australian Music’. Dat genre heeft The Cat Empire zichzelf aangemeten, uit loyaliteit voor zijn Melbournse roots. Verder is de band zo liefdevol als het dier in de naam doet vermoeden: belangrijke thema’s in de teksten zijn culturele diversiteit, een zorgvrij bestaan en afwijzing van materialisme, intolerantie en oorlog. Die hippie-instelling gaat gepaard met een nostalgische mix van funk, jazz, rock en hier en daar wat Latin-invloeden.

Tot nu toe bevestigd voor Bospop: Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Joe Jackson, Flogging Molly, Richard Ashcroft, James Morrison, Kovacs, The Charlatans, Matt Simons, MY BABY, John Butler Trio, Living Colour, The Specials, Foreigner, Level 42, The Cat Empire, The Magpie Salute, Rival Sons, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Chris Robinson Brotherhood, Jimmy Barnes, The Doors Alive, The White Buffalo, Jessica Wilde, The Lachy Doley Group, Cordovas, Wille & the Bandits en Marc Broussard.

Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Dit jaar start Bospop al op vrijdag en kent het festival dus niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. Er is een festivalcamping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op deze website staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten, de dagindeling en de kampeermogelijkheden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ