Beast in Black – From Hell With Love

Facebookrssmail

Anton Kabanen’s Beast In Black timmert stevig aan de weg. Na de split met geesteskind en evenknie Battle Beast werd er in 3 jaar tijd stevig getoerd met o.a. Rhapsody, W.A.S.P. en zelfs Nightwish. Niet de minste namen zodat dat nogal wat zieltjes opgeleverd zou moeten hebben want hun debuutalbum ‘Beserker’ uit 2017 versloeg zijn vroegere uithangbord vet op punten.

Die kenmerkte zich door een overduidelijk hoger metal gehalte met vette nummers als ‘Beast in Black’ en de kraker ‘Zodd The Immortal’. Zeer benieuwd dus wat dit nieuwe, slechts anderhalf jaar later uitkomende ‘From Hell With love’ ons gaat brengen.

Nou, vanaf de eerste tonen laat de band meteen horen welke weg ze gekozen hebben. Dat is helaas niet de juiste gebleken. Toegegeven, opener ‘Cry Out For A Hero’ heeft echt zijn stevige momenten en is zondermeer een lekkere beuker maar die irritante synths passen gewoonweg niet en maken het geheel in plaats van lekker agressief, lekker dansbaar. Dat is nu juist hetgene waar ik persoonlijk totaal niet op zit te wachten. Met de navolgende nummers wordt het allemaal nog enkele gradaties erger en mij maak je met dit spul alleen echt vrolijk tijdens carnaval want dan zou ik dit soort kauwgomballen metal nog wel kunnen pruimen.

Positieve punten zijn er ook wel te noemen hoor want zanger Yannis Papadopoulos is gewoonweg een klasbak die over een uitstekende, zeer gevarieerde heldere strot beschikt, binnen de nummers zelf wordt echt wel de nodige afwisseling en ruimte voor fraai gitaarwerk geboden en er wordt weer vol passie gemusiceerd. Tegen het einde herpakt de band zich nog enigszins met ‘This Is War’, ‘No Surrender’ en de fraaie ballade ‘Oceandeep’,  maar overwegend is het supercatchy, superpoppy en helaas erg hedendaags inwisselbaar. Blijkbaar is er tegenwoordig een grote markt voor dit soort dansbare Powermetal waar het bij menigeen nog voor doorgaat.

Beast In Black kiest op hun tweede langspeler helaas voor dezelfde weg als Battle Beast. Liefhebbers van dit spul hebben hier dan ook een toffe plaat aan en kunnen bij mijn oordeel 30 punten optellen. Baal je van vrolijke, disco georiënteerde synths die lekker beukers tenietdoen dan moet je dit gewoon laten liggen. Erg jammer dat de band er niet voor heeft gekozen zich te wat meer te onderscheiden maar hetgeen ze brengen, of je er nu van houdt of niet, doen ze uitstekend en het zal op de festivals best voor een feestje zorgen. Een onvoldoende geven zou daarom onrechtvaardig zijn want het geheel klinkt als een klok maar voor mij is dit album een behoorlijke teleurstelling.

(62/100)(Nuclear Blast)

Tracklist From Hell With Love:

 1. Cry Out For A Hero 3:27
 2. From Hell With Love 3:55
 3. Sweet True Lies 3:26
 4. Repentless 4:02
 5. Die By The Blade 3:14
 6. Oceandeep 5:46
 7. Unlimited Sin 3:34
 8. True Believer 3:28
 9. This Is War 3:39
 10. Heart Of Steel 4:22
 11. No Surrender 4:15

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ