The Three Tremors – The Three Tremors

Facebookrssmail

Zo beste lezers en Metalliefhebbers in het bijzonder, de eerste klapper van 2019 is een feit. Grootspraak wellicht zult u denken want zulke uitspraken worden toch wel vaak ten onrechte gedaan maar geloof mij, dit is er een hoor.
Stukje geschiedenis wat betreft de naamstelling ter introductie dan. Three Tremors was oorspronkelijk bedoeld om een samenwerking te bewerkstelligen tussen Rob Halford, Bruce Dickinson en Geoff Tate. Dat is er nooit gekomen totdat jaren later Sean Peck (Cage) het idee opnieuw tot leven liet komen door een metalen verbond te sluiten met Tim ‘Ripper’ Owens (ex-Judas Priest) en Harry Conklin (Jag Panzer). Een band line up was snel gevonden in zijn eigen band Cage.

Dit heeft geresulteerd in een ultra strakke hymne aan pure Heavy/Speed/Power Metal voorzien van een driedubbele portie hoge vocalen. Het hele album is de perfecte ode aan het betere Judas Priest/Iron Maiden/Manowar/Agent Steel werk en staat naast de machtige vocalen bomvol met scheurende gitaren, felle hooks, heerlijk vette riffs en fantastisch drumwerk. Op vrijwel alle tracks wordt het gaspedaal stevig ingetrapt zodat het merendeels doet denken aan het betere ‘Painkiller/Jugulator’ werk.

Opener ‘Invaders From The Sky’ gaat na zo’n 45 seconden al meteen in vol galop en de solo’s vliegen al je al direct om de oren. Toegegeven, de triple vocal attack in de hoogste regionen is best even wennen maar na een aantal malen luisteren ga je die alleen maar meer waarderen. Hoewel Peck en Conklin zich prima van hun vocale taak kwijten zijn het toch echt de vocalen van Owens die ervoor zorgen dat dit album zich als topper kwalificeert. Wat is die man toch een echte klasbak.

Op het album worden regelrechte speedmetal monsters als ‘The Cause’, het historische WWII anthem over de aanval op Pearl Harbor  ‘Fly Or Die’ en de killer ‘The Pit Shows No Mercy’ afgewisseld met prima beukers als ‘King Of The Monsters’, ‘Sonic Suicide’ en het heerlijke ‘Lust Of The Blade’. Een lekker meebrulbare hymne ontbreekt gelukkig ook niet met het zware ‘Wrath Of Asgard’ dat het live zonder meer goed gaat doen. In het laatste nummer ‘The Three Tremors’ komen alle varianten nog eens samen en ondersteund door een moddervette rif is ook dit gewoon van grote klasse.
Ironisch genoeg levert de band Cage met dit product onder een andere naam hun beste werk af. Dit is Judas Priest op steroïden en een stevig oorgasme voor Heavy Metal fans.
(95/100; Steel Cartel Records)

 

Tracklist The Three Tremors:

 1. Invaders From The Sky
 2. Bullets For The Damned
 3. When The Last Scream Fades
 4. Wrath Of Asgard
 5. The Cause
 6. King Of The Monsters
 7. The Pit Shows No Mercy
 8. Sonic Suicide
 9. Fly Or Die
 10. Lust Of The Blade
 11. Speed To Burn
 12. The Three Tremors

 

Line Up The Three Tremors:

Tim “Ripper” Owens – Lead Vocals
Harry “The Tyrant” Conklin – Lead Vocals
Sean “The Hell Destroyer” Peck – Lead Vocals
Dave “Conan” Garcia – Guitar
Casey “The Sentinel” Trask – Guitar
Alex Pickard – Bass
Sean Elg – Drums

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ