Happy birthday Snowy White

Facebookrssmail

Snowy White ofwel Terence Charles White geboren Barnstaple op 3 maart 1948 is een Brits gitarist en singer-songwriter, die onder andere bekend is van zijn optredens met Thin Lizzy (als vast lid tussen 1979 en 1982) en Pink Floyd. Als solo-artiest verkreeg hij met name in het Verenigd Koninkrijk bekendheid met ‘Bird of Paradise’, welke daar de top 10 van de hitlijsten haalde.

White groeide op het eiland Wight. Hij kreeg op zijn 10e van zijn ouders zijn eerste gitaar, en leerde zichzelf spelen. In 1965 verhuisde hij op 17-jarige leeftijd naar Stockholm, waar hij een jaar lang optrad in een trio genaamd The Train. In 1968 kocht hij zijn bekende gitaar, de Gibson Les Paul Goldtop. In 1970 ging hij naar Londen en vond hij werk als lid van Heavy Heart. Hier leerde hij Peter Green kennen, met wie hij tot op de dag van vandaag goede vrienden is.

White kwam bij Pink Floyd terecht nadat Kate Bush’ voormalige manager, Hilary Walker, hem aanraadde bij de band. Pink Floyd zocht een extra achtergrondgitarist voor hun live-optredens. In 1977 ging White met Pink Floyd op tournee. Zijn eerste optreden voor de band was een gitaarsolo in het nummer ‘Pigs On The Wing’.

RockMuZine feliciteert Snowy White met zijn 71ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ