Iron Savior – Kill Or Get Killed

Facebookrssmail

Dit is inmiddels alweer het elfde album van deze Duitse Power Metalband en dan tel ik voor het gemak de in 2017 uitgebrachte compilatie “Reforged-Riding On Fire” even niet mee. Het album wordt uitgebracht door AFM Records dat ook hun laatste 4 albums uitbracht.

Iron Savior begint aanvankelijk als een solo-project van multi-instrumentalist Piet Sielck die nog een blauwe maandag bij Helloween heeft gespeeld in de vroege jaren ’80. Na diverse bezettingswisselingen vormde zich op den duur een min of meer “stabiele” bezetting en kunnen we spreken van een band in plaats van een solo-project, wat overigens weinig verandert aan de muziekstijl die ze spelen. Die is namelijk al vanaf 1996 tot op de dag van vandaag hetzelfde. Oerdegelijke Duitse Power Metal, geworteld in de jaren’80. Meest bekende bandlid is Kai Hansen, die in de periode 1996-2001 bij Iron Savior heeft gespeeld maar in goed overleg besloot te stoppen om zich volledig te kunnen richten op Gamna Ray.

Dan nu over naar de muziek. Over de teksten hoef ik weinig woorden vuil te maken, de onderwerpen die worden bezongen zijn kenmerkend voor dit genre. De clichés druipen er dan ook weer vanaf. Stoere strijdliederen met een hoog meezing-gehalte. Elk nummer apart bespreken heeft weinig zin aangezien het allemaal van hetzelfde laken een pak is. Niet dat de nummers slecht zijn of op elkaar lijken maar het recept is wel hetzelfde. Veel double-basswerk, flitsend gitaarwerk en zoals al eerder vermeld een hoog meezinggehalte. Positieve uitschieters zijn het titelnummer wat het album sterk opent en het ruim 7 minuten klokkende ‘Until We Meet Again’. Het AC/DC nummer ‘Sin City’ dat als Bonus Track op de CD en DVD-versie staat wordt vakkundig neergezet en is een leuk extraatje. Verder een pluim voor de uitstekende productie, het album klinkt als een klok.

Conclusie: Iron Savior levert met hun elfde album wederom een degelijk Power-Metalalbum af zoals ze al jaren lang doen. Liefhebbers van hun eerdere werk en fans van Gamma Ray, Kai Hansen en Helloween kunnen deze schijf met een gerust hart aanschaffen.
(85/100)(AFM Records)

 

Track List Kill Or Get Killed:

1 Kill Or Get Killed (5:43)
2 Roaring Thunder (4:21)
3 Eternal Quest (4:30)
4 From Dust And Ruble (4:38)
5 Sinner Or Saint (5:04)
6 Stand Up And Fight (4:22)
7 Heroes Ascending (4:15)
8 Never Stop Believing (4:12)
9 Until We Meet Again (7:52)
10 Legends Of Glory (4:35)
11 Sin City (AC/DC-cover/CD/DVD-Bonus Track) (4:24)

 

Line Up Iron Savior:

Piet Sielck – Vocals, Guitar
Joachim “Piesel” Kustner – Guitar
Jan Soren Eckert – Bass
Patrick Klose – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ