Wolfhorde – Hounds of Perdition

Facebookrssmail

Via Inverse Records brengt de Finse Black Metal band hun opvolger ‘Hounds Of Perdition’ uit na het succesvolle debuut ‘Towards The Gates Of North’ (2016). De band bestaat al sinds 2001 en maakt een mix van Black Metal en akoestische elementen.
Openingstrack ‘Chimera’ begint in elk geval veelbelovend met een uitstekende gitaarriff en op de achtergrond licht opvoerende drums. Vervolgens zingt een koor verder en dan kickt er stevig gitaar – en drumsound in, ondersteunend door atmosferische keys. Zanger Hukkapätkä is een uitstekende gruntvocalist en heeft een aangename vocalsound. Tot nu toe blij verrast, benieuwd wat de rest van het album gaat brengen.

Tijdens het verder beluisteren van ‘Hounds Of Perdition’ valt direct de hoge organische productiekwaliteit op. Tracks als ‘Doctor of the Plague‘, ‘Black Song’, ‘Towers of Silence’, zitten interessant in mekaar en kennen een uitstekende afwisseling in Black Metal, Heavy Metal, Folk elementen en orchestrale soundeffects.‘Black Song’ zou een uitstekende song zijn voor Radio Airplay en kent zelfs een haast Nightwish-achtige productie met verrassende poppy elementen. De track ‘Towers in  Silence’ heeft een hele herkenbare sound, waarbij stevig drumwerk wordt afgewisseld met orchestrale – en folkelementen.

Alleen de track ‘Forged In Ice’ is iets te bombastisch uitgevoerd, waarbij de luisteraar haast letterlijk een orchestrale muur over zich heen krijgt. Iets teveel van het goede.
En ook ‘Kill The Light’ lijkt eerder een albumvuller met cleanvocals en een weinig inspirerende compositie in heavy sound, orchestrale elementen, en tekst.

De ruim elf minuten durende titeltrack ‘Hounds Of Perdition’ is een muzikaal interessante track, maar de band lijkt hier en daar wat moeite te hebben met het doseren van de orchestrale elementen. Wel is er een uitstekende afwisseling tussen cleanvocals en grunts en is het gitaar – en drumspel prima uitgevoerd.

De band heeft duidelijk voor ogen welke koers ze willen varen in sound met ‘Hounds Of Perdition’. Wolfhorde heeft duidelijk veel geluisterd naar bands als Nightwish, Finntroll, Eluveitie en Dimmu Borgir, welke allen veel gebruik maken van orchestrale elementen in hun Black Metal sound. Met ‘Hounds of Perdition’ heeft Wolfhorde een sterke opvolger afgeleverd die zowel fans van bovengenoemde bands als Black Metal fans van Bathory en Summoning zal aanspreken.
(90/100) (Inverse Records)

 

TRACKLIST HOUNDS OF PERDITION

  1. Chimera
  2. Doctor of the Plague
  3. Black Song
  4. Towers of Silence
  5. Forged in Ice
  6. Kill the Light
  7. Hounds of Perdition

 

LINE UP WOLFHORDE

Nuoskajalka – Bass
Hukkapätkä – Vocals, Drums, Percussion
Werihukka – Guitar, Traditional instruments, Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ