Royal Hunt – Dystopia

Facebookrssmail

Royal Hunt is een Deense licht Progressieve Heavy Metal band. Sinds 1989 brengen de Denen met de regelmaat van de klok goede maar niet opzienbarende albums uit. ‘Dystopia’ is ondertussen al weer hun 15e studioalbum. De laatste 4 albums zijn in eigen beheer uitgebracht en behoren niet tot het beste werk van Royal Hunt. Ondertussen hebben ze onderdak gevonden bij North Point Productions en zich muzikaal weer herpakt.

‘Dystopia’ is een conceptalbum gebaseerd op de klassieke roman ‘Fahrenheit 451’ van Ray Bradbury dat het verhaal vertelt over een fictieve samenleving waarin het vrijwel onmogelijk is om blijdschap en geluk te vinden. Een concept wat perfect past in het afgelopen jaar 2020 en wat nu nog steeds van kracht is in dit nieuwe jaar. Desondanks is het geen ‘donker’ album. North Point heeft duidelijk vertrouwen in Royal Hunt. Productie en aankleding van het album is bovengemiddeld goed. Door de vele gastvocalisten en de orkestrale composities van de hand van toetsenist en bandleider André Anderson is het meer een Metal Opera dan een doorsnee conceptalbum. De nummers lopen naadloos in elkaar over en vertellen in een klein uur het verhaal. ‘Dystopia’ heeft voor ieder Rock liefhebber wel mooie momenten. Sfeervol gitaarwerk, bombastische toetsenpartijen, Neo-klassieke en licht Progressieve invloeden wat vooral terug te horen is in de gitaarsolo’s en tempowisselingen.kers op de taart is natuurlijk het zangwerk op ‘Dystopia’.

Zanger DC Cooper en de uitstekende gastvocalisten leveren meer dan uitstekende prestaties op dit album en voegen echt wat toe aan de composities. Beste nummers zijn ‘The Art Of Dying’ met Mats Leven die we onder meer kennen van Candlemass en Yngwie Malmsteen en de ballad ‘l Used To Walk Alone’ met een hoofdrol voor Alexandra Andersen die normaal de backing vocals voor haar rekening neemt. (80/100) (North Point Productions)

Tracklist

1 Inception F451 (2:56)

2 Burn (6:31)

3 The Art Of Dying (8:50)

4 I Used To Walk Alone (6:06)

5 The Eye Of Oblivion (6:49)

6 Hound Of The Damned (6:21)

7 The Missing Page (Intermission l) (2:40)

8 Black Butterflies (8:18)

9 Snake Eyes (6:00)

10 Midway (Intermission ll) (1:20)

Line up

André Anderson – Keyboards

Jonas Larsen – Guitars

DC Cooper – Vocals

Andreas Passmark – Bass

Andreas Johansson – Drums

Guest Vocalists: Mats Leven, Alexandra Andersen, Henrick Brockman, Mark Boals, Kenny Lubcke.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ