Witchered Creed – Awakened From The Tomb

Facebookrssmail

Eind februari bracht het Zweedse Doom Metal Trio Witchered Creed hun debuutalbum ‘Awakened From the Tomb’ uit via Ripple Music. De band bestaan uit jonge knapen van begin 20 en maken Doom Metal in de stijl van Black Sabbath en Pentagram. In 2017 bracht de band 2 Demo’s uit en voorafgaande aan ‘Awakened From The Tomb’ werd de track ‘Salem (Resurrection)’ op single uitgebracht.

Meteen al vanaf de openingstrack, de bands anthem ‘Witchered Creed’, is het duidelijk dat we te maken hebben met een band die wij zeker in de gaten moeten houden. Vanaf het begin zit de song goed in mekaar: met een lekkere Doomriff en harmonievocals opent de band spetterend het album en verder uitstekende vocalen, zowel in lead als in harmonie met de backing vocals.

De lyrics zitten goed in mekaar en ook de gitaarsolo is prima gespeeld en ligt lekker in het gehoor. Uitstekende tracks van dezelfde klasse zijn ‘Dephts of The Black Void’, ‘Victims of Retribution’, ‘Ravens Claw’, ‘Rituals of Decay’ en single ‘Salem (Resurrection)’ De track ‘Victims of Retribution’ is een wat stevigere track die de spirit van de jaren 70′ Black Sabbath precies weet te vangen, terwijl ‘Larissa’ de psychedelische vibe weet neer te zetten zoals een band als The Doors.

Een opvallende als opmerkelijke keuze zijn de twee instrumentale tracks ‘Monolith’ en ‘Awaken From The Tomb’. Want deze tracks komen op dit album niet helemaal tot hun recht en klinken bovendien erg eentonig en langdradig. De band maakt een aanstekelijke mix van Psychedelica en Doom Metal in echt jaren 60′ en jaren 70’stijl. En laten duidelijk horen dat ze veel in hun mars hebben.

Wichered Creed weet prima hoe je een goede Psychedelische track hoort te schrijven en weten dit aanstekelijk te brengen. Prima debuut voor deze jonge band. (92/100) (Riple Music)

Tracklist Awakened From The Tomb

1. Witchered Creed
2. Depths of The Black Void
3. Vicitms of Retribution
4. Raven’s claw
5. Larissa
6. Rituals of Decay
7. Salem (Resurrection)
8. Monolith
9. Awaken From The Tomb

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ