Ektomorf – Vivid Black

Facebookrssmail

Ektomorf is een Hongaarse Groove Metal band opgericht in 1993 door componist/bandleider en enige overgebleven origineel bandlid Zoltan Farkas. Mijn excuses als ik de namen van de bandleden niet precies op de juiste wijze weet neer te pennen maar Hongaars is niet mijn sterkste taal.

‘Vivid Black’ is het 14e album van Ektomorf en voldoet geheel aan de verwachtingen. Vind je het voorgaande werk van Ektomorf goed dan ga je met ‘Vivid Black’ ook niet teleurgesteld worden. Het enige verschil is dat ‘Vivid Black’ een stuk agressiever en donkerder is dan voorgaand werk van Ektomorf. Reden hiervoor is de mentale toestand van Zoltan Farkas. De dood van zijn moeder na een lang en pijnlijk ziekbed heeft er behoorlijk ingehakt wat uiteindelijk heeft geleid tot een zware depressie. In slechts drie weken tijd heeft hij dit album geschreven. Alle nummers gaan over haat, pijn en woede. Ik hoop dat het schrijven en uitbrengen van dit album een beetje therapeutisch heeft gewerkt.

De frustraties zijn er in ieder geval uit en duidelijk te horen. Ektomorf opereert in het muzikale spectrum van Machine Head, Korn, Static-X, Slipkot en Soulfly maar dan wel kwalitatief net iets minder en simpeler. Zoltan Farkas klinkt als een kruising tussen Robb Flynn en Max Cavalera. Uitschieters in zowel positieve als negatieve zin staan er niet op ‘Vivid Black’. Fans van het eerdere werk van Ektomorf kunnen met een gerust hart tot aanschaf overgaan. (72/100) (AFM Records)

Tracklist

 1. I’m Your Last Hope (The Rope Around Your Neck) (3:31)
 2. Die (3:08)
 3. Never Be The Same Again (2:33)
 4. I Don’t Belong To You (2:52)
 5. Fade Away (4:28)
 6. You And Me (2:48)
 7. Vivid Black (4:19)
 8. The Best Of Me 3:02)
 9. You Belong There (3:40)
 10. REM (3:55)

Lineup

 • Zoltan Farkas – Vocals/ Guitars
 • Szebasztian Simon – Guitars
 • Csaba Zahoran – Bass
 • Daniel Szabo – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ