John Diva & The Rockets Of Love – American Amadeus

Facebookrssmail

John Diva bracht in 2019 samen met zijn Rockets Of Love het debuutalbum ‘Mama Said Rock Is Dead’ uit. Dit belandde direct op de 24e plaats in de album top 40 van Duitsland. Voor een nieuwe rockgroep is dat toch een behoorlijk succes. Deze legt de lat dus al aardig hoog voor opvolger ‘American Amadeus’. Voor degene die deze band niet kennen en geen idee hebben wat voor muziek ze maken. Aan de naam van de groep kun je eigenlijk al afleiden. Glam/hair rock/metal. Het is maar net wat je zelf het beste vindt passen.  

De band zag het licht in 2009. Volgens de biografie op de website van de band heeft John Diva aan een hoop classics uit de jaren 80 meegeschreven. Als ik dat ga checken en wat research ga doen, staat er geen naam bij die qua foto matcht met het uiterlijk van Diva. Waarschijnlijk hoort dit dus allemaal bij de act, in principe is daar niet veel mis mee. Het zorgt toch dat mensen eerder geneigd zijn je op te gaan zoeken. Als dan blijkt dat het, waarschijnlijk, niet zo is, doet dat er dan gelijk voor zorgen dat de muziek door een aantal minder serieus genomen wordt? Ik blijf dat toch wel tricky vinden. Om een bekend voorbeeld te geven, pak ik Steel Panther. Ook die zijn als het ware karikaturen op het podium, maar ontzettend goede musici. Vele vinden dat een party rockband en niet meer dan dat. Datzelfde kun je denken van John Diva & The Rockets Of Love. Alleen zijn de teksten van deze groep niet zo goor en puur alleen gebaseerd op seks en andere vunzige dingen. De vergelijking is wel te vinden in dat dit ook stuk voor stuk uitstekende muzikanten zijn.  

Deze groep brengt een ode aan hun helden uit de jaren 80. Dit ‘American Amadeus’ is een tikje steviger dan zijn voorganger. Hier en daar een ballad of powerballad mag in de glam/hair wereld niet ontbreken en ook op dit album zijn beide te vinden. Album een had een aantal stand out tracks en ook zeker wel een paar opvul nummers. Bij dit album heb je minder het gevoel dat er echt nummers op staan die puur ter opvulling op de plaat zijn gezet.  

Nummers als ‘This Is Rock’nRoll’ en ‘Weekend For A Lifetime’ zijn nummers die het live zeker goed gaan doen. Liggen makkelijk in het gehoor en tekstueel niet al te ingewikkeld. Pakkende refreinen is een van de punten die de hair en glam zo popular hebben gemaakt en daar doen deze nummers zeker aan mee. ‘Bling Bling Marylin’ heeft dan weer een heerlijke riff en is samen geschreven met de zanger van Kissin’ Dynamite’. De titeltrack is ook echt een fijn nummer. Een kleine knipoog naar de hit van Falco zit erin verwerkt. Zelfs een soort operatesk stukje zit richting het refrein wat misschien gek klinkt nu je het leest, maar het past verassend goed in het nummer.  

Al met al leveren de heren een heerlijk album af aan het begin van 2021. Geen depressiviteit en ellende te vinden en hopelijk vinden we dat ook niet al te veel in het nieuwe jaar. We hebben in 2020 al veel te veel moeten missen. Als we op de vibe van dit album mee kunnen liften wordt 2021 weer een positief jaar. (84/100)(Steamhammer/SPV) 

Tracklist

 1. Voodoo Sex & Vampires
 2. American Amadeus
 3. Soldier of Love
 4. Bling Bling Marilyn
 5. Champagne on Mars
 6. Weekend For a Lifetime
 7. Karmageddon
 8. Wasted (in Babylon)
 9. Movin’ Back To Paradise
 10. Drip Drip Baby
 11. This Is Rock’N’Roll
 12. 2 Hearts
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ