Devil’s Gun – Sing For The Chaos

Facebookrssmail

Dit is het 2e album van deze Zweedse band. Hun debuut “Dirty ‘N’ Damned” stamt uit 2016 eveneens gereleased door Black Lodge Records. Devil’s Gun is opgericht in 2012 en speelt Hard-Rock in het straatje van AC-DC en vooral Accept maar dan 2 klassen minder. Ten opzichte van het debuut heeft er 1 bezetttingswisseling plaatsgevonden. Gitarist Emil Holmstrom heeft plaats gemaakt voor Jonatan Lavesson. Dit heeft verder geen verschil uitgemaakt voor de stijl van de band.

Alhoewel opgericht in 2012 liggen de wortels overduidelijk in de jaren 80. Op zich niet erg wanneer de uitvoering en composities de moeite waard zijn. Helaas is dit op dit album helaas niet het geval. Werkelijk alles hangt van de clichés aan elkaar. De nummers zijn simpel van opzet en verrassen geen moment. De uitvoering is ook zeer middelmatig. Fantasieloze drumpartijen, standaard jaren 80 gitaar-riffjes om nog maar te zwijgen over de teksten. Dit kan echt niet meer anno 2019.

Ik heb geprobeerd om ook iets positiefs op deze schijf te ontdekken maar het is me niet gelukt. Houd je van middelmatig gespeelde jaren 80 Hard Rock dan kan je dit album een kans geven. Ik zou dit album links laten liggen. Er zijn in dit genre talloze bands die stukken beter zijn dan Devil’s Gun (40/100) (Black Lodge Records)+

Track List
1 Killer Machine (4:20)
2 Tear Down The Wall (3:20)
3 To The Devil (3:26)
4 Lights Out (3:47)
5 Sing For The Chaos (4:34)
6 Electrical Shock (3:08)
7 Queen Of Destruction (3:18)
8 Aligator Fuckhouse (3:31)
9 Bad To The Bone (3:50)
10 On The Road (3:32)

Line Up:
Joakim Hermansson – Vocals
Philip Nilsson – Guitar
Jonatan Lavesson – Guitar
Oliver Emanuelsson – Bass
Fredrik Johansson – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ