Happy birthday Ian Gillan

Facebookrssmail

Ian Gillan werd geboren in Hounslow, Middlesex op 19 augustus 1945 en is een Engels muzikant, voornamelijk bekend geworden als zanger van Deep Purple. Tevens was hij de eerste zanger die Jezus speelde in de rockopera ‘Jesus Christ Superstar’. Hij staat bekend om zijn hoge zang en hij haalt met gemak de sopraan hoge C6.

In Hounslow kwam hij zijn eerste groep tegen, the Moonshiners. Hier begon hij in het najaar van 1962 zijn carrière. Hierna volgden talloze bands met als belangrijkste bands Deep Purple en Black Sabbath. Naast deze bands is Ian Gillan twee maal solo op pad geweest, de Ian Gillan Band (1975-1978), simpel als Gillan (1979-1982) en later als Ian Gillan

Talloze albums zijn verschenen met Ian Gillan achter de microfoon, klassiekers van Deep Purple als ‘Deep Purple in Rock’ (1970), ‘Fireball’ (1971), ‘Machine Head’ (!972) en het wat recentere ‘Perfect Strangers’ uit 1984. Als Gillan was het album ‘Glory Road’ uit 1980 een mijlpaal. De discografie met Black Sabbath is beperkt gebleven tot het niet al te succesvolle ‘Born Again’ uit 1983.

Laatste studio album is een solo album als Ian Gillan, het in 2006 verschenen ‘Gillan’s Inn’.

RockMuZine feliciteert Ian Gillan met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ