Glitter Wizard – Opera Villains

Facebookrssmail

Eind april brengt de Amerikaanse Glampunk/ Stoner Metal band Glitter Wizard hun nieuwste album ‘Opera Villains’ uit. De band uit San Francisco worden door de Britse muzikant Julian Cope, bekend van de band The Teardrop Explodes, omschreven als ‘unashamedly glamorous hardrock’.

Smaken verschillen uiteraard, maar zelf ben ik er niet heel erg kapot van. Vooral de zang valt een beetje tegen. Opener en de single ‘A Spell So Evil’ en de daaropvolgende track ‘Toxic Lady’ doen je eerst nog denken dat je naar een demo luistert door de matige opname kwaliteit. En ook dat doet de zangkwaliteit geen goed. Eveneens de instrumentale track ‘March of The Red Cloacks’ vormt nauwelijks een overlap naar de rest van de albumtracks.

De rustige tracks ‘Fear of The Dark’ (Geen Iron Maiden cover overigens) En ‘Rats’ zijn eigenlijk nog de besten. Hierop komt de zang veel beter tot uiting. Vooral ‘Rats’ is een prima track met een mooi pianospel en gitaarsolo.

Vanaf ‘Dead Man’s Wax’ lijkt de songkwaliteit zich iets meer te verbeteren. Een prima mid-tempo track met een fijne psychedelische keyboardsound onder een uitstekende mid-tempo gitaarriff en drumspel. Ook de zang komt hier beter tot uiting met weinig hoge uithalen. Dit geldt ook voor de laatste tracks ‘Hallo of The Oyster King’ en ‘Warm Blood’. Redelijke mid-tempo tracks die elk ruim zes minuten duren, maar de aandacht niet meer helemaal weten vast te houden. Juist doordat deze betere tracks aan het einde van de plaat geprogrammeerd staan.

Hier en daar wat redelijke tracks, maar al met al een matig album. Door de matige opnamekwaliteit lijkt de band niet helemaal tot uiting te komen. De band speelt beter in hun rustige tracks dan in hun stevigere werk. Je vraagt je daardoor af hoe ze zouden klinken met echt goede opnamekwaliteit.

Waarschijnlijk komt er dan misschien iets totaal anders uit.

(53/100) (Heavy Psych Records)

Tracklist Opera Villains

1. A Spell So Evil
2. Toxic Lady
3. Fear of The Dark
4. Ten Foot Men
5. March of The Red Cloacks
6. Rats
7. Dead Man’s Wax
8. Hallo of The Oyster King
9. Prelude To A Duel
10. Warm Blood

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ