Happy birthday Jukka Nevalainen

Facebookrssmail

Jukka “Julius” Antero Nevalainen is geboren in het Finse Kitee op 21 april 1978 en is de drummer van de Finse symfonische metal band Nightwish.

Nevalainen bracht zijn jeugd door in Kitee, Finland. Zijn drumcarrière begon op zijn elfde toen zijn muziekleraar hem vertelde over een nieuw muziekproject op school en hij dacht dat Jukka er goed in zou passen als drummer. Hij oefende thuis omdat hij geen geschikte plek had om te oefenen. Zijn eerste band heette “The Highway” maar hij sloot zich aan bij zijn eerste ware band toen hij 15-16 jaar oud was. De band had een plaats om te oefenen maar kon dit slechts een aantal keren per week doen. Nadat hij deze band had verlaten sloot hij zich aan bij Emppu Vuorinen en kregen zij een permanente oefenplaats.

Toen Jukka zeventien jaar oud was, had de toetsenist en songwriter Tuomas Holopainen al contact opgenomen met Jukka’s vriend, Emppu. Tuomas wilde een project starten met een akoestische sfeer en had een drummer nodig. Emppu stelde Jukka voor aan Tuomas. Tuomas en Emppu hadden ook al contact opgenomen met zangeres Tarja Turunen. De band koos de naam Nightwish en verving de akoestische sfeer met heavy metal. inmiddels mag Jukka zijn kunsten vertonen aan de zijde van onze eigen Floor Jansen die zangeres is van Nightwish sinds 2012.

RockMuZine feliciteert Jukka Nevalainen met zijn 41ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ