L.A. Guns – The Devil You Know

Facebookrssmail
Genre: Hardrock

Soms zegt men dat het minder bekende origineel beter is dan de kopie. Maar dat gaat niet op voor elke band. L.A. Guns is zo’n band die zich nooit aan de schaduw van hun grote split-off, Guns ‘n’ Roses, heeft kunnen onttrekken. Opgericht in 1983 door Tracii Guns en Rob Gardner kende door de jaren heen verschillende line-up wisselingen. Zelfs tot op de dag van vandaag hebben bandleden Tracii Guns, Phil Lewis, en Steve Riley elk hun eigen definitie van L.A. Guns huidige Line-Up. Dus zelfs voor hun elfde studio album ‘The Devil You Know’ is het lastig om te stellen wie er exact op meespelen.

Toch is daarmee ‘The Devil You Know’ een lekkere Hardrockalbum met veel Punky invloeden. Al gelijk vanaf opener ‘Rage’ en de daaropvolgende track ‘Stay Away’ knalt de band er lekker in met twee stevige tracks.

‘Loaded Bomb’, ‘Needle To The Bone’, ‘Going High’, ‘Gone Honey’, zijn stuk voor stuk prima lekkere vuige rocktracks die bovendien lekker swingend zijn. Vooral ‘Needle To The Bone’ is een prima mid-tempo roadtrack die onderweg lekker weg luistert. Dit geldt eveneens voor de lekkere meezinger ‘Gone Honey’. Echte uitschieter is de ballad ‘Another Season in Hell’ met een mooie en romantische gitaarsolo als opener.

Een beetje niemanddallerig en uitgeblust klinken de titletrack ‘The Devil You Know’, ‘Don’t Need To Win’, en ‘Down That Hole’. Vooral de track ‘Down That Hole’ tegen het einde van het album begint de energie een beetje in te zakken.

Als afsluiter heeft de band ‘Killer Machine’ in live uitvoering toegevoegd. Maar ook dit is een beetje een misser doordat de opname wel erg vaag en te demo-achtig klinkt.

Met ‘The Devil You Know’ zal de definitieve doorbraak alsnog uitblijven, maar weet de liefhebbers van onvervalste Classic Rock voldoende te amuseren. Op zich een redelijk schijfje die lekker weg luistert onderweg.

(70/100) (Frontiers Music)

Tracklist The Devil You Know

1. Rage2. Stay Away
3. Loaded Bomb
4. The Devil You Know
5. Needle To The Bone
6. Going High
7. Gone Honey
8. Don’t Need To Win
9. Down That Hole
10. Another Season in Hell
11. Boom
12. Killing Machine (Live)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ