Jinjer – Alive in Melbourne

Facebookrssmail

Jinjer is een Oekraïense moderne Metalband die niet schuwt om uitstapjes te maken naar Metalcore en ook Progressieve elementen in hun muziek verwerkt. Jinjer is opgericht in 2009 maar in 2010 begint het balletje pas echt te rollen als zangeres Tatiana Shmailyuk de band komt versterken. Deze dame kan werkelijk alles met haar veelzijdige stem. Cleane vocalen, screams, grunts alles tovert ze schijnbaar zonder moeite uit haar keel.

Jinjer en dan met name zangeres Tatiana Shmailyuk wilde deze registratie in eerste instantie niet uitbrengen omdat ze niets met live-albums heeft. Gelukkig heeft de rest van de band en Napalm Records niet naar haar geluisterd en de opnamen van 5 maart in Melbourne wel gebruikt voor deze CD. Het is ook allemaal gefilmd en zal waarschijnlijk nog uitgebracht worden op DVD. Op YouTube zijn al wel beelden hier van te zien. De livesfeer wordt goed vastgelegd op dit album. Er is weinig gesleuteld aan de opnames. De interactie tussen Jinjer en het enthousiaste Australische publiek is goed ‘gevangen’ op ‘Alive in Melbourne’. Alle bekende nummers zijn vertegenwoordigd op dit album, alleen het debuut wordt overgeslagen. Er staan geen nummers van ‘Inhale, Don’t Breathe’ op ‘Alive in Melbourne’.

Al met al een prima ‘eerlijke’ live registratie van deze Oekraïense band. Een mooie kans om in 1x het beste werk van Jinjer in huis te halen en een mooi zoethoudertje totdat we ze weer in het echt op het podium kunnen bewonderen. (87/100) (Napalm Records)

Tracklist

1 Intro (4:00)

2 Teacher,Teacher (5:57)

3 Sit Stay Roll Over (4:38)

4 Ape (3:28)

5 Judgement (Punishment)

6 I Speak Astronomy (5:55)

7 Who Is Gonna Be The One (5:42)

8 Noah (4:32)

9 Retrospection (4:30)

10 Perennial (4:39)

11 On The Top (5:44)

12 pit Of Consciousness (4:34)

13 Home Back (4:26)

14 Words Of Wisdom (4:59)

15 Pisces (5:09)

16 Captain Clock (4:45)

17 Outro (1:37)

Line up

Tatiana Shmailyuk – Vocals

Roman Ibramkhalilov – Guitars

Eugene Abdukhanov – Bass

Vladislav Ulasevich – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ