Navarone promoot nieuwe album in de Next van 013

Facebookrssmail

Met alweer het vijfde album op zak is Navarone volop aan het touren door Nederland om het nieuwste album te promoten. Uiteraard kan een bezoek aan Tilburg dan niet ontbreken. Zo staan ze op vrijdagavond 10 maart in de Next van poppodium 013. Uiteraard staan ze hier niet alleen. Zo is het de schone taak aan Money & the Man om de avond voor de heren te openen.

Money & the Man

Ondanks dat het een vrijdagavond is, is de zaal pas voor de helft gevuld en is het balkon vanavond afgesloten. Dit weerhoud het excentrieke duo van Money & the Man er niet van om vol energie rond 20 uur het podium te betreden. Het duo, bestaande uit vocalist en gitarist Henk en drummer Ymte, knallen er een aantal energieke nummers doorheen. Het is een dynamische show en de mannen zetten muzikaal gezien een strak optreden neer met harde gitaarriffs en drumgeweld.

Helaas lukt het ze in het begin nog niet helemaal om het publiek mee te krijgen. Ondanks dat er een combinatie van oude en nieuwe nummers wordt gespeeld, lijkt het publiek deze niet te kennen. Ook wanneer er wordt aangekondigd dat het volgende nummer een dansbaar nummer is, blijft de beweging bij het publiek uit. Naar het einde van de set toe wordt er nogmaals interactie met het publiek gezocht. Op de vraag of ze willen meezingen, wordt dit dan ook gedaan. Het klinkt heel zacht en bescheiden en het publiek is erg verlegen, aldus vocalist Henk. Ondanks dat het publiek weinig energie teruggeeft, heeft Money & the Man een goede show neergezet.

Navarone

Om klokslag 21 uur betreden de mannen van Navarone het podium. Of nouja, in eerste instantie alleen de toetsenist die voor een subtiele opening zorgt middels klassiek pianospel. Dit sluit mooi aan bij het meest recente album, dat eind februari is uitgebracht. Op het album ‘V’, wat verwijst naar het feit dat dit hun vijfde studioalbum is, hebben de heren gekozen voor meer pop en meer piano. Dit is vanavond dan ook direct terug te horen. Na de mooie introductie betreden de overige vijf mannen het podium en kan de show echt beginnen.

De zaal is ondertussen lekker gevuld en het is te merken dat zowel de band als het publiek er zin in hebben. De relatief lange set wordt geopend met het nummer ‘Divided’, ook weer afkomstig van het nieuwe album. Er worden dan ook maar liefst 7 nummers van deze nieuwe plaat gespeeld gedurende de hele avond. Verder bestaat de set uit een mooie afwisseling waarbij alle albums aan bod komen. Hierdoor is er voor ieder wat wils, of je nu fan bent van het eerste uur of de band later pas ontdekt hebt.

Er wordt een strakke, energieke set gespeeld en de mooie lichtshow maakt het plaatje compleet. Er is voldoende interactie tussen de mannen op het podium en de muzikaliteit spat er vanaf. Het gitaristenduo, bestaande uit Roman en Kees, vormen samen een geoliede machine en Merijn heeft geen valse noot gezongen. Zo worden er ballads, akoestische nummers en echte rock songs ten gehore gebracht vanavond. Ook komen de mondharmonica en tamboerijn voorbij om net dat beetje extra te geven. Deze Nijmeegse rockers zijn echt van alle markten thuis! Het publiek is volop aan het genieten en er wordt dan ook lekker meegezongen.

De mannen laten vanavond zien dat het volledig terecht was dat zij in 2018 een tweede plaats wisten te bemachtigen bij de talentenjacht The Voice of Holland. Misschien kun je zelfs zeggen dat zij momenteel de beste rockband zijn van Nederlandse bodem. Mocht je dit zelf willen beoordelen? Dit was pas de derde show van de huidige tour. Nog genoeg mogelijkheden om de band live te gaan zien dus!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ