Paaspop sluit met zondag voldaan af

Facebookrssmail

De laatste dag van Paaspop is aangebroken, en wederom is de zondag uitverkocht. Het is ontzettend knap hoe de organisatie het voor elkaar heeft gekregen om zo’n divers festival neer te zetten, qua muziek eten, opzet en activiteiten. Er zijn verschillende activiteiten te zien en te doen. Zo is er een paardenrace waar je met nep-paarden door heen kan racen. Een touwtjespring machine waar er bijna altijd wel iemand blij aan het springen is. Verschillende foodtrucks en genoeg zitplaatsen om te genieten van het festival en de mensen. En ook een favoriet van velen is de speciaal bier bargedeelte. In het zonnetje van een speciaal biertje genieten is niet verkeerd op deze dag! Gewoon goed geregeld en georganiseerd en een goede logica hoe het terrein is opgezet. Na twee geslaagde dagen zijn we echter benieuwd wat de laatste dag ons qua muziek gaat brengen.

Amyl & The Sniffers, Jack Daniels stage

Deze Australische punk rockband weet hoe ze een tent helemaal los moeten krijgen. Wat een energie, het ramde aan een stuk door. Stil toekijken is niemand gelukt. Je werd meegezogen in het up-tempo van het energieke optreden. Zeker een kwestie van smaak, maar verwacht dat we deze band de komende jaren vaker voorbij zien komen.

Rowwen Hèze, Apollo

De Limburgse mannen waren na Schijndel gekomen om heel de Apollo op zijn kop te zetten en dat hebben ze gedaan. Mooi hoe heel de tent meezingt met ‘Auto, vliegtuug’ en ‘Bestel maar’. Brabantse gezelligheid en Limburgse taal onder één dak in de Apollo. Alle handen zijn omhoog, en een biertje wordt gegooid hier en daar. “Wat is de werreld toch groet… Als ik mien oege sloet…” Inderdaad.

Tusky, Jack Daniels

Tusky, bekend als punkrock band met leden van John Coffey, stond ook op Paaspop. Logisch eigenlijk. Mannen met ervaring bij de band die bij velen ook bekend staat als de band van het biertje dat op Pinkpop precies recht in de handen van zanger David Achter de Molen (die zich na John Coffey terug trok uit de actieve muziekindustrie en dus niet mee doet met Tusky) terecht kwam en de beelden heel de wereld over gingen. Tusky is een rauw en hard feestje en met een dosis humor door de show heen. Energie en plezier is wat de band uitstraalt. Een goede opbouwende setlist met onder andere ‘You Will not regret this’ en ‘Jawbreaker’ komen voorbij en ja, hier vorden we blij van.

Vanuit de Phoenix komen verschillende mensen zwetend de tent uit, hakken bij Charly Lownoise & Mental Theo vergt zo je energie, dat voor velen het laatste uurtje Paaspop is geteld. Tevreden wandelen de festivalgangers terug na huis, de camping, auto en taxi’s. Het is een mooi festival met een fantastische organisatie, benieuwd wat voor line up we volgend jaar te zien krijgen!

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ