Powerflo, Melkweg Upstairs Amsterdam

Facebookrssmail

Op dinsdag 19 juni is het zover, het Nederlandse live debuut van Powerflo. Deze uit Los Angeles afkomstige rapmetal ‘supergroup’ bestaande uit vocalist Sen Dog (Cypress Hill), gitaristen Billy Graziadei (Biohazard) en Roy Lozano (Downset), bassist Christian Olde Wolbers (ex-Fear Factory) en drummer Sam Boyd. In 2017 is het debuutalbum ‘Powerflo’ uitgebracht, vanavond worden de meeste songs van dit album gespeeld.

Zonder support en bovenin een klein zaaltje van de Melkweg zijn er toch nog een kleine 100 man die wel zin hebben in een klein uurtje Powerflo. Door alle ervaringen met hun andere bands weten de mannen precies hoe ze een zaal in vuur en vlam weten te zetten. Na het intro van de rappers van NWA’s ‘Straight out of Compton’ betreden de 5 heren het podium en gaat het los en pas als ze na 50 minuten het podium verlaten wordt het publiek weer rustig.

Bijna alle gespeelde songs zijn afkomstig van het debuutalbum, verder wordt de song ‘How it is’ gespeeld van het Biohazard album ‘State of the World Adress’. Toen de vriendschap van Billy en Sen Dog is begonnen en tevens ook het idee voor Powerflo ontstaan. In deze korte maar goede set worden goede uitvoeringen neergezet van set opener ‘Resistance’, ‘Where I Stay’, ‘The Grind’, ‘Finish the Game’, ‘Bring Back that Shit’ (van de gelijknamige EP uit 2018) en set afsluiter ‘Victim of Circumstance’. Het was zonder een support-act een zeer korte maar krachtige kleine 50 minuten, maar voor alle aanwezige zeer de moeite waard. Om met de woorden van Sen Dog af te sluiten: ‘Die er niet bij waren, die hebben iets gemist’ (‘They fucked up’).

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ