Terrific Verdict – Wheel of fortune

Facebookrssmail
genre: thrash metal

Bij sommige bands verbaas je je er soms over, dat er bijna uit het niets een album op de metalmarkt gegooid wordt. Terrific Verdict is er daar beslist een van. Deze Finse band wordt in 1987 opgericht, maar in 1990 wordt de stekker er al weer uit getrokken, waarom wordt nergens duidelijk. Op dat moment heeft de band slechts twee demo’s op haar naam. In die tijd komt o.a. de grunge op en hebben oldschool-metal-en thrashmetalbands het zwaar, zeker de bands welke dan nog maar net bezig zijn, dat zou zomaar de reden kunnen zijn. Maar, zoals hierboven al gememoreerd, Terrific Verdict staat toch zomaar ineens weer in beeld na precies 30 jaar, want in 2017 wordt er weer leven in de band geblazen. De band bestaat uit 3 man, verder is er geen info verstrekt en surfend op internet vind je ook nauwelijks van belang zijnde aanvullende info.

Al snel tijdens opener Too late to love or to hate wordt duidelijk dat de mannen van Terrific Verdict groot fan van Slayer zijn en gaandeweg het album wordt dat idee alleen maar continu bevestigd, snelle nummers als ‘Lazy Jack’ en ‘Carolina Reaper’ zijn flinke Slayer-kopieën, in de wat langzamere nummers valt dit wat minder direct op.

Het album kent maar liefst 14 nummers, welke nagenoeg allemaal zo rond de 3 minuten klokken, met een enkele uitzondering een langer en korter nummer. De nummers ontlopen elkaar weinig in opzet en uitvoering, uitschieters noemen is moeilijk, originaliteit is er dus vrij beperkt vanwege het hoge Slayer-gehalte, productie is prima. Als je Slayer-fan bent, kun je dit album blind aanschaffen.

(73 /100)(Inverse records)

Tracklist :Wheel of fortune

01 Too Late To Love Or Hate
02 Sleep Paralysis
03 Wheel Of Fortune
04 Lazy Jack
05 Apprentice
06 Mr Cleaner
07 Dance Of Death
08 Carolina Reaper
09 Son Of Satan (SOS)
10 Big C

+ Bonus tracks
11 No Return
12 Silent Honor
13 I Won’t Drop A Tear
14 The Mystery Of Phantom

Line-up: Terrific Verdict

Pete Korpi- Vocals and Bass
Mikko Siltanen- Guitar
Ilmari Arvilommi- Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ