Heerlijk avondje hard rock met Black Star Riders en Tricklebolt in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Donderdagavond 1 juni stond er een onvervalst avondje hard rock geprogrammeerd in Gebr. de Nobel in Leiden. Ter promotie van de nieuwe plaat ‘Heavy Fire’ deed Scott Gorham’s Black Star Riders Leiden aan. De Sallandse rockformatie Tricklebolt mocht de avond openen.

Het is nog rustig wanneer Tricklebolt de eerste noten van het nummer ‘Open The Gate’ speelt. De nog jonge band, opgericht in 2014, heeft er ogenschijnlijk maling aan en doet dat wat het voor gekomen is. De band brengt lekkere hardrock geïnspireerd door bands als Uriah Heep met hier en daar wat blues invloeden. De laatste release van de band is de EP ‘Dawn’ en in september dit jaar wordt het debuutalbum verwacht. Lekkere rock dus met Roy Scholten die de toetsen van het Hammondorgel bedient en de muziek een lekkere gevoel geeft en je doet denken aan bands als Deep Purple. De lekkere rauwe vocalen van zanger / gitarist Bastian Pen kleuren goed bij het gebrachte.

Lekkere songs als ‘Dirt Road’, titelsong ‘Dawn’ en ‘Sex’ hebben een feel good vibe en liggen lekker in het gehoor. Soms meer rockend en dan weer rustiger, alles in balans. Langzaam wordt het wat voller in de zaal en zo zijn er meer die de enthousiaste verrichtingen van Tricklebolt kunnen aanschouwen. Het laatste nummer, ‘1996’, wordt door een gebrek aan tijd afgekapt maar dat doet verder niets af aan de prestaties van Tricklebolt die een lekkere vette rock show neerzetten met een stukje nostalgie in de vorm van het orgel. Zij die later binnenkwamen hebben een kleuk optreden gemist, het wachten is op de debuutplaat.

Scott Gorham is het best bekend als de gitarist en songwriter van Thin Lizzy en Supertramp. Na het overlijden van Phil Lynott gaat Scott door op de ingeslagen weg maar een nieuw album komt uit, met het vertrouwde Thin Lizzy geluid, maar uit respect voor Phil Lynott onder een andere naam: Black Star Riders. Black Star Riders herbergt tal van muzikanten die hun sporen reeds verdient hebben, naast Scott Gorham bestaat de band uit zanger/gitarist Ricky Warwick (Thin Lizzy, The Almighty), gitarist Damon Johnson (Alice Cooper), bassist Robbie Crane (The Fighting Hearts) en drummer Chad Szeliga (Black Label Society). Het debuut album, ‘All Hell Breaks Loose’, verscheen in 2013 en dit album werd opgevolgd door ‘The Killer Instinct’ (2015), begin dit jaar verscheen de plaat ‘Heavy Fire’ en ter promotie van deze plaat is de tour.

Black Star Riders openen met ‘All Hell Breaks Loose’, het titelnummer van de debuut plaat en dit dit wordt gevold door het het nieuwste titelnummer ‘Heavy Fire’. Het geluid bij deze nummers laat wat te wensen over en zanger / gitarist Ricky Warwick laat dit blijken met wilde gebaren. In de break van het titelnummer van de tweede langspeler wordt uit het publiek geroepen: “You can do better”, Ricky Warwick reageert passend: “You can do better, I’m doing allright up here”. Dat is wat de band doet, “allright”. Heerlijke duellerende gitaarsolo’s van Scott Gorham en Damon Johnson en met gevarieerde nummers laten de Black Star Riders horen toppers in het genre te zijn.

Fijne nummers als ‘Soldierstown’ met lekkere Ierse folk invloeden geven Ricky Warwick een podium. Met poppy nummers als ‘Hey Judas’ en het catchy ‘Cold War Love’ tapt de band uit een geheel ander vaatje en met het nummer ‘Who Rides the Tiger’ zijn lekkere punk invloeden daar. Natuurlijk grijpt de band terug naar daar waar het allemaal mee begon, Thin Lizzy, en krijgen we het vermakelijke ‘The Boys Are Back in Town’ voorgeschoteld. Fijne nummers volgen met ‘Testify or Say Goodbye’, ‘Kingdom of the Lost’ en het lekkere ‘Bound for Glory’. Black Star Riders sluit de set in stijl af met een Thin Lizzy kraker. ‘Whiskey in the Jar’, oorspronkelijk uitgebracht door The Dubliners, is het laatste nummer van een heerlijke rock show.

 

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ