Arrival of Autumm – Harbinger

Facebookrssmail
Arrival of Autumm - Harbringer

Steeds meer komen er interessante releases uit verassende werelddelen. Zo ook het album ‘Harbinger’ van de Canadese Metal band Arrival of Autumm, welke eind maart is uitgebracht via Nuclear Blast. De band timmert sinds 2011 aan de weg en ‘Harbinger’ is de bands major label debuut. In eigen beheer bracht de band het album ‘Endless Nights and Shadows’ uit. Dit album kwam terecht op de desk van Whitechapel producer Jason Suecof en leverde de band hun een platencontract op.

Al bij opener ‘Hurricane of The Horizon’ is meteen al duidelijk dat wij Arrival of Autumm in de gaten moeten houden. Want deze track begint met een melodieuze riff, interessante screamvocals, en een lekker stevige drumbeat zet de track prima voort. Prima en afwisselend zijn de tracks ‘End of Existence, ‘Witness’, ‘The Horror’, ‘Old Bones – New Blood’, ‘Better Off Without’, ‘The Endless’ en ‘Apocalyptic’. Vooral op vocaal gebied is de afwisseling het meest interessantst: bestaat ‘End of Existence’ nog louter uit screams. Op ‘Witness’ worden er weer cleanvocals ingezet als bridge.

Gedurende het gehele album worden de vocals op deze wijze zo afwisselend ingezet en zijn de verhoudingen daarmee prima in balans. Dat geldt ook eveneens voor de sound van de band. De muziek kenmerkt zich door uitstekende gitaarriffs, lekker stevige drumbeats, en prima basslijnen. ‘Old Bones – New Blood’ heeft een lekkere riff en basslijn en ‘Better Off Without’ opent met een interessante Key soundeffect. Daarmee zorgt de band precies op tijd voor de broodnodige afwisseling. Bij ‘Symbiotic’ zakt de energie iets in door de rechtlijnigheid, maar ‘An Omen of Loss’ en vooral ‘The Endless’ pakken dit prima weer op. Vooral ‘The Endless’ heeft een geinige gitaarriff die opvallend lekker in het gehoor ligt. En afsluiter ‘Apocalyptic’ is een fijne track die op een aangename wijze mid-tempo wordt gespeeld.

Arrival of Autumm speelt lekkere Metal en met dit album hebben zij een ijzersterk debuut afgeleverd. Live zal deze band het publiek zeer zeker kunnen vermaken en de songs hebben potentie om op de bühne eveneens sterk over te komen. Met ‘Harbringer’ heeft Arrival of Autumm een ijzersterk debuut afgeleverd voor de liefhebbers van The Antagonist, Jinjer, Parkway Drive, Meshuggah, en Trivium.
(88/100 (Nuclear Blast)

Tracklist Harbinger

1. Hurricane On The Horizon
2. End Of Existence
3. Witness
4. The Horror
5. Old Bones – New Blood
6. Better Off Without
7. Symbiotic
8. An Omen Of Loss
9. The Endless
10. Apocalyptic

Line Up Arrival of Autumm

Jamison Friesen – vocals
Brendan Anderson – lead guitars
Ryan Sorensen – rhythm guitars
Kevin Student – bassTy Fox – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ