Possessed – Revelations Of Oblivion

Facebookrssmail

Deze Amerikaanse band afkomstig van de Bay Area te San Francisco wordt in 1983 opgericht en door velen beschouwd als de eerste Death-Metal band. Seven Churches (1985) en Beyond The Gates (1986) zijn klassiekers in het genre en zelfs de ‘Godfather’ van de Death-Metal Chuck Shuldiner noemt Possessed als grootste invloed en inspiratie.


Na deze 2 Death-Metal klassiekers brengen ze onder productionele leiding van niemand minder dan Joe Satriani de EP The Eyes Of Horror uit. Deze EP verschilt nogal van hun eerder 2 uitgebrachte albums. De Satanische thema’s zijn compleet verdwenen en ook de muziek neigt meer naar Thrash-Metal dan naar Death-Metal. Dit wordt hun door de fans niet in dank afgenomen. Possessed heeft een noodgedwongen pauze van ruim 20 jaar in moeten lassen omdat Jeff Becerra door een schietincident tot zijn middel verlamd raakt en in een rolstoel terechtkomt.

In 2007 gaat Jeff Becerra weer optreden onder de naam Possessed op het Wacken Open Air festival. De muzikanten van deze band zijn allemaal afkomstig van Sadistic Intent. Deze band speelt ook op de Possessed Tribute CD Seven Gates Of Horror. Van 2007 tot 2010 is Jeff Becerra met deze muzikanten op tour. Eind 2012 begint Possessed te werken aan nieuw materiaal. Tijdens hun optredens hebben ze al een paar nummers uitgeprobeerd die waarschijnlijk ook op dit album terecht zullen komen. Het artwork is verzorgd door de Pool Zbigniew Bielak die ook al zijn diensten heeft verleend aan onder andere Ghost, Deicide en Paradise Lost. Possessed probeert door middel van de LP-hoes en de onderliggende boodschappen in hun teksten de luisteraar bewust te maken van het concept echte angst dat vroeger geassocieerd werd met ‘het kwaad ‘. De nadruk ligt dus niet meer op het Satanisme zoals op de eerste 2 albums. Het album is opgenomen in Zweden en klinkt goed.

Ruim 30 jaar hebben we moeten wachten op de opvolger van Beyond The Gates en het is het wachten meer dan waard geweest. Revelations Of Doom kan zich moeiteloos meten met Seven Churches en Beyond The Gates. Alle nummers worden gespeeld in een moordend tempo en zijn van hoog niveau. Vooral de gitaarsolo’s zijn een lust voor het oor en Possessed speelt met een gedrevenheid en passie waar menig beginnende band een voorbeeld aan kan nemen. Als er dan toch een puntje van kritiek moet zijn is het dat alle nummers in de vijfde versnelling worden gespeeld maar wie verwacht er ook een ballad op een Possessed-album? Een dikke vette 9 voor dit album en verplichte aanschaf voor iedereen die houdt van old skool Death-Metal. Ook liefhebbers van Slayer ten tijde van Show No Mercy en Kreator ten tijde van Pleasure To Kill raad ik aan om dit album te beluisteren.
(90/100)(Nuclear Blast Records)

Track List 1 Chant Of Oblivion
1 (intro) (1:53)
2 No More Room In Hell (4:48)
3 Dominion (4:25)
4 Damned (5:00)
5 Demon (5:16)
6 Abandoned (5:20)
7 Shadowcult (4:43)
8 Omen (6:41)
9 Ritual (4:47)
10 The Word (5:09)
11 Graven (4:19)
12 Temple Of Samael (outro) (1:49)

Line Up:
Jeff Becerra – Vocals
Daniel Gonzalez – Guitars
Claudeous Creamer – Guitars
Emilio Marquez – Drums
Robert Cardenas – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ