Hammr – Unholy Destruction

Facebookrssmail

Hammr is een één mans project uit Cleveland Ohio (US). Opgericht in 2013 door J. Hammer die alle instrumenten verzorgd. In 2015 bracht hij een naamloze EP uit gevolgd door de demo ‘Into the Pentagram’ (2016). En nu is hier het eerste volledige debuut album ‘Unholy Destruction’.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; wat een lekker plaat is dit geworden! Toen ik dit in mijn CD speler propte dacht ik eerst dat er wat mis was met mijn geluid. De plaat lijkt wel opgenomen in de oefenruimte, met een 4 sporen recorder over een Yoko installatie. Gaandeweg het album vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en hoor je dat met opzet is gedaan om de ranzig retro sfeer te benaderen van de thrash-metal bands van eind jaren tachtig. Na een instrumentaal intro zet Hammr een D-beat tempo in die het hele album niet meer stopt. Op een Ramones achtige manier wordt continu één tempo gebruikt wat een enorme drive aan het album geeft. Het oude Sodom, Discharge, Destruction, Hellhammer, Venom, Blasphemy met de solo’s van het oude Metallica (eerste plaat) is het eerste waar ik aan moet denken bij het luisteren van deze plaat. De productie is zoals ik al eerder zei ranzig en klinkt live, wat onmogelijk is met maar één member. Geen dubbele lagen, geen triggers, geen metronoom; dit is vies, smerig, goor en vooral verschrikkelijk goed gelukt.

Hammr verrast met een steengoede debuutplaat die in deze moderne tijden, met al die dichtgesmeerde producties, heel erg verfrissend klinkt. Maar vooral ook heel erg metal!! (85/100 Hells Headbangers Records)

– Intro
– Satanic Raid
– Under Black Command
– Eternal Prey
– Desecrator
– Sadistic Poison
– Death Reign
– Unholy Destuction
– Demonic Rites
– Into the Pentagram
– Final Sacrifice

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ