Chainbreaker- Lethal Desire

Facebookrssmail

Medio februari bracht de Canadese Thrash/ Speedmetal band Chainbreaker hun debuut ‘Lethal Desire’ uit via Hells Headbangers.
Met een gerust hart zou je Chainbreakers een supergroup kunnen noemen. Phil Zeller en Al Biddle zijn de voormalige bassist en drummer van Toxic Holocaust. Gitarist Ian Chains verdiende zijn voetsporen bij de band Thor.  En vocalist Rob Ouelette komt uit Burn To Black, De band van ‘Metal: A Headbangers Journey’ documentairemaker Sam Dunn.

Met Chainbreaker zegt de band het wat thematiek van de teksten betreft het over een andere boeg te willen gooien en gaan teksten op ‘Lethal Desire’ over Heavy Metal, Sex, Hell, de dood, en jezelf losmaken van oude gewoontes. Allemaal zeer realistische onderwerpen dus.

Ondanks al die tekstuele diepgang maakt Chainbreaker een lekkere Metal mix met Punky invloeden.

De vocals kennen eveneens een interessante stijlenmix van Industrial, Punk en Thrash Metal, welke prima passen bij de sound. ‘Atomica’, ‘Born Loud’, ‘Chainbreaker’, ‘Get Yer Feed’, ‘Letahl Desire’ en ‘Methalina’ zijn lekkere tracks. De band speelt consistent en doseert hun sound op een prettige manier. Zo is ‘Methalina’ een mid-tempo track, terwijl ‘Atomica’ een echte openingsknaller is.

Hier en daar weet de band ook wat verrassingen in te brengen. Met ‘Born Loud’ heeft de gitaarsound aardig wat Stoner Rock invloeden. ‘Constant Graving’, ‘Hellbound’ en ‘Postmortem Dreams’ kenmerkt zich door een prima early Motörhead sound.

Een prima schijfje waar weinig op aan te merken is. De band speelt lekker, strak, afwisselend en met volle energie met een vocalstijl die daarbij past. Prima album voor Punk en Thrash Metal liefhebbers.
(97/100) (Hells Headbangers)

Tracklist: Lethal Desire

1. Atomica
2. Born Loud
3. Chainbreaker
4. Get yer Feed
5. Lethal Desire
6. Methalina
7. Leatherized
8. Constant Graving
9. Hellbound
10. Postmortem Dreams
11. March Of The Dead
12. The List

Line Up: Chainbreaker

Al Biddle – Drums
Ian Chains – Guitars
Rob Ouellette – Vocals
Phil Zeller – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ