Wachtenfeldt – The Interpreter

Facebookrssmail

Wachtenfeldt is een Zweedse Death Metal band en dankt zijn naam aan de achternaam van diens zanger Thomas Wachtenfeldt. De band is in 2011 opgericht door Thomas en drummer Jon Skäre, zijn voormalige drumleraar. In 2013 bracht de band een EP uit getiteld ‘Colophon’, maar door verschillende sideprojecten van de bandleden duurde het ruim 6 jaar voordat hun debuut’, ‘The Interpreter, werd uitgebracht. Een van die sideprojects behelsde voor Thomas Wachtenfeldt als composer en arranger voor de symfonische projecten van Entombed.

En nu is ‘The Interpreter’ begin van dit jaar uitgebracht via Threeman Recordings. Dat zanger Thomas Wachtenfeldt heeft meegewerkt aan symfonische projecten is meteen al te horen aan de intro op opener ‘Spirits of The Death’. Onder een atmosferische intro zetten pas later halverwege de heavy gitaren en grunts zich in. Het moet gezegd worden dat de muziek prima in elkaar zit en dat Thomas een prima grunt vocalist.

Alhoewel het niet helemaal mijn persoonlijke smaak is wil nog niet zeggen dat ‘The Interpreter’ een slecht debuut is. Integendeel, tracks als ‘Arhan’, titeltrack ‘The Interpreter’, en ‘Ut’, zitten prima in elkaar en het symfonische karakter geeft aan de sound van deze band juist iets extra’s. De band speelt strak en zijn duidelijk allen hun instrument meester. Hier en daar duren sommige intro’s wat te lang, maar doordat de muziek echt goed in elkaar zit weet de band dit prima te overbruggen.
‘The Interpreter’ heeft een lekkere gitaarriff en is bovendien zeer afwisselend in sound met atmosferische bridges. Het Bass spel op ‘Ut’ is uitstekend onder de groovy gitaarlick en gitaarsolo die je op de achtergrond hoort.

‘Interlude – Aiwass’ is een symfonische instrumentale interlude bestaande uit slechts violen en is een mooi stuk op zich. Direct daarna begint ‘Colophon’ met een sample en een prima gitaarsolo. ‘Lithany of Satan’ is een track die op dezelfde stijl doorgaat.

Afsluiters ‘Hymn To Lucifer’ en ‘Necrophiliac’ klinken een beetje afgeraffeld en eentonig. Zonde voor deze verder uitstekende plaat.
Wachtenfeldt speelt strak en weet hoe ze in hun genre moeten spelen. Toch komt hier en daar wat te technisch over en mist het wat sfeer. Maar verder een prima schijfje.
(80/100) (Threeman Recordings)

Tracklist The Interpreter

1. Spirits Of The Death
2. Arhan
3. The Interpreter
4. Ut
5. Interlude – Aiwass
6. Colophon
7. Athor And Asar
8. Litany To Satan
9. The Ladder
10. Hymn To Lucifer
11. Necrophiliac

Line Up Wachtenfeldt

Thomas Wachtenfeldt – Vocals, Rhythm Guitars, Bass, Strings and Programming
Martin Björklund – Guitar
Jon Skäre – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ