Stray from the Path blaast Melkweg omver

Facebookrssmail

Het is vrijdag 3 november en het is tijd voor Stray from the Path om de Max van Melkweg eens even flink te verbouwen. De band doet dit natuurlijk niet alleen en brengt Make them Suffer, Void of Vision en Knosis met zich mee.

Het Japanse Knosis mocht de avond openen en deed dat met een knal. De band bracht een experimentele mix van metalcore en djent, en wist het publiek meteen op te warmen. De riffs waren scherp en de drums denderden als een stoomtrein. De band zelf zat ook vol met energie en wervelt over het podium heen en weer. Hoewel Knosis (buiten wellicht ex-Crystal Laken vocalist Ryo Kinoshita) misschien wat minder bekend is dan de andere bands op de affiche, hebben ze zeker indruk gemaakt.

De Australiërs van Void of Vision namen het stokje over en brachten een furieuze set. De vocalen waren rauw en emotioneel, en de band wist een geweldige sfeer neer te zetten. Het publiek begon mede dankzij de goede interactie en bijna theatrale opvoering al meer in de stemming te raken en moshpits braken uit in de zaal.

Make them Suffer, ook uit Australië, leverde een krachtige performance met hun mix van deathcore en metalcore. De dualiteit van de zang, met krachtige screams en melodieus gezongen stukken, zorgde voor een dynamische show. Het vijftal knalde de gehele set lang goed door en wisten de aanwezige pit dan ook gaande te houden.

Tot slot was het de beurt aan het Amerikaanse Stray from the Path. Vanaf het moment dat ze het podium betraden, was het een non-stop razernij zowel op het podium als in de zaal. Aangezien het de eerste headliner sinds het eerder dit jaar uitgekomen ‘Euthanasia’ is, trakteert de band ons zoals verwacht op bijna alle nummers van dit album; slechts ‘Bread & Roses’ en ‘The Salt in your Spit’ blijven uit.

Zoals we gewend zijn weet Drew York het publiek continue weer te activeren; de crowdsurfers blijven aan een stuk doorstromen (zelfs als er geen muziek is), de ondertussen flink grote pit blijft op standje 11 staan en ook in de rest van het publiek is veel beweging te zien. Na het hoofddeel van de set af te sluiten met het daarvoor perfect geschikte ‘Ladder Work’ heeft de band in zijn toegift nog een laatste verrassing in petto; ‘First World Problem Child’ wordt gespeeld met Ryo Kinoshita (Knosis) er bij.

De avond in de Melkweg was een achtbaan van emoties en muzikale hoogtepunten. Elk van de vier bands bracht hun unieke stijl naar voren en het publiek reageerde met enthousiasme. Dit concert zal zeker nog lang in het geheugen gegrift staan van degenen die aanwezig waren. Stray from the Path, Make them Suffer, Void of Vision en het Japanse Knosis hebben Amsterdam getrakteerd op een onvergetelijke avond vol loodzware muziek en ontembare energie.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ