Valley Of The Sun – Old Gods

Facebookrssmail
Valley Of The Sun - Old Gods

Valley Of The Sun wordt opgericht in 2010 en is afkomstig uit Cincinnati (USA). De band vestigt de aandacht op zich met twee in eigen beheer uitgebrachte EP’s. Te weten ‘The Sayings Of The Seers’ (2011) en ‘Electric Talons Of The Thunderhawk’ (2013). Volgens de info die platenmaatschappij Furrorama Records verschaft wordt Valley Of The Sun regelmatig vergeleken met Corrosion Of Conformity, Alice In Chains en Soundgarden ten tijde van Badmotorfinger. Ik zou hier ook nog Kyuss aan toe willen voegen aangezien Valley Of The Sun naast Blues, Hard-Rock, Grunge ook de nodige Stoner-invloeden in hun muziek stopt. In 2016 brengt Valley Of The Sun hun debuutalbum ‘Volume Rock’ uit wat eveneens als dit album wordt uitgebracht door Furrorama Records.

‘Old Gods’ is dus hun 2e album en opent met de titeltrack ‘Old Gods’. Dit nummer laat meteen horen waar Valley Of The Kings voor staat. Smerige logge gitaren, een ronkende bas met daar overheen de fijne vocalen van Ryan Ferrier die me erg doet denken aan Layne Stayley, de helaas veels te vroeg overleden zanger van Alice In Chains.

Vervolgens krijgen we ‘All We Are’ dat begint met een smerig basloopje a la Danko Jones maar daarna omslaat in een haast dansbaar nummer met een gitaarloopje dat in je hoofd blijft zitten. Hierna komt ‘Gaia Creates’, een saai instrumentaaltje waarin weinig gebeurt en wat als intro dient voor ‘Dim Vision’ dat de luisteraar weer meteen bij de les roept. ‘Shiva Destroys’ dient als intro voor ‘Firewalker’, een kort maar krachtige up-tempo rocker.

Na ‘Firewalker’ neemt Valley Of The Sun weer wat gas terug met ‘Into The Abyss’, wat begint als een Stoner-song maar na dik 2 minuten omslaat in een nummer dat niet zou misstaan op een Alice In Chains album. ‘Faith Is For Suckers’ is weer een swingend Stoner-nummer in de stijl van ‘All We Are’. Hierna krijgen we het derde intro van het album, ‘Buddha Transcends’ dat als opmaat dient voor het beste nummer van het album ‘Means The Same’ wat inderdaad erg doet denken aan Soundgarden ten tijde van ‘Badmotorfinger’. ‘Dreams Of Sands’ sluit het album waardig af.

De productie is goed en past perfect bij de muziek. Loodzwaar met niet al te veel aandacht voor detail en subtiliteit. Mijn eindoordeel is een dikke 8 maar tel er maar een punt bij op als je van goed gespeelde (Hard)Rock met Stoner-invloeden houdt. (80/100) (Furrorama Records)

Track List

1 Old Gods (6:01)
2 All We Are (5:00)
3 Gaia Creates (2:16)
4 Dim Vision (3:55)
5 Shiva Destroys (1:17)
6 Firewalker (1:38)
7 Into The Abyss (6:42)
8 Faith Is For Suckers (3:30)
9 Buddha Transcends (1:20)
10 Means The Same (3:59)
11 Dreams Of Sands (6:05)

Line Up

Chris Sweeney – Bass/Keyboards
Ryan Ferrier – Guitar/Vocals
Aaron Boyer – Drums
Josh Pilot – Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ