Vader – Thy Messenger

Facebookrssmail
Thy Messenger

Het Poolse Vader brengt met de ep ‘Thy Messenger’ alvast een lekker makertje uit voordat het nieuwe album komt. Op deze, erg korte met slechts 13 minuten, ep vinden we vijf nummers waaronder ook een cover. Het laatste Vader album ‘The Empire’dateert alweer van ruim 2 jaar geleden, en het nieuwe aankomende album komt niet voor eind 2019, dus vond de band het tijd voor een tussendoortje met deze ep.

De band rond vaste waarde Piotr “Peter” Wiwczarek heeft al vele bezettingswisselingen gekend, maar weet toch keer op keer weer te verrassen ook nu weer! De 3 nieuwe nummers zijn erg kort en aggressief, zelfs voor Vader maatstaven, maar knallen als een malle! Dat beloofd wat voor het nieuwe album eind dit jaar. Noemenswaardig is ook vooral het gitaarwerk op het nummer ‘Emptiness’, gewoon geweldig, hier heeft de band zichzelf weer overtroffen. Met ‘Litany’ heeft de band een 20 jaar oud nummer opnieuw opgenomen, wat men nooit live gespeeld heeft, terwijl de gelijknamige plaat toch tot de fan favorieten behoort. Met het idée deze in de live set op te nemen, die in de herfst van start gaat, heeft men het nummer op deze ep gezet.

Als laatste heeft Vader een cover van de Judas Priest klassieker ‘Steeler’ opgenomen in een vette versie, zonder al te veel te veranderen aan het origineel, klinkt deze super! Al met al een geweldige ep, en is het nog wel erg lang uitkijken tot het eind van het jaar als de nieuwe plaat uitkomt! Vader is als de Motorhead van de death metal, doet z’n ding en stelt nooit teleur, blind aanschaffen dus! (90/100)  (Nuclear Blast Records)

Tracklist ‘Thy Messenger’:

1. Grand Deceiver 2:14
2. Litany 3:09
3. Emptiness 2:37
4. Despair 1:18
5. Steeler 4:03

Line-Up Vader:

  • Peter – Gitaar, Blaf
  • Spider – Gitaar
  • Hal – Basgitaar
  • James –  Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ