Jorn – Live on Death Road

Facebookrssmail

Het CV van Jorn is zo lang dat het de dikte van een boek beslaat. Ik zal me dan ook beperken tot de meest belangrijke bands en albums waar de goede man op meezong. De meesten zullen hem kennen van het samenwerkingsverband met Symphony x zanger Russel Allen met wie hij vier uitstekende albums uitbracht. Ook Masterplan is één van zijn bekendere bands. Speciale vermelding voor de twee geweldige albums die hij heeft gemaakt met de progressieve metalband Ark. Vooral het tweede album ‘Burn The Sun’ is het beluisteren meer dan waard. 

Nu dan alweer het derde live-album van zijn band Jørn. Grote vraag bij live-albums is altijd, voegt het wat toe aan het oeuvre of is het eigenlijk een overbodige release, leuk voor de fanatieke fan. Helaas is het laatste het geval. Dit album is een registratie van het optreden wat ze in april 2018 gaven op Frontiers Rock in Milaan. Het geluid is prima in orde en de band is goed op dreef. Het publiek is behoorlijk uit de mix gehaald wat het live- gevoel niet echt ten goede komt. Alle bekende nummers van Jorn staan ook weer op deze live-schijf zoals Life On Death Road, Blacksong en Out To Every Nation. Verder spelen ze een paar covers zoals Ride Like The Wind van Christopher Cross, Shot In The Dark van Ozzy Osbourne en natuurlijk mag het grote voorbeeld Dio niet ontbreken middels The Mob Rules en Rainbow In The Dark. Conclusie : een degelijk live-album dat alleen interessant is voor de allerfanatiekste fan.
(70/100)(Frontiers Records) 

Tracklist: Live on Death Road

CD1 
1 My Road (3:11) 
2 Bring Heavy Rock To The Land (7:05) 
3 Life On Death Road (6:13) 
4 Blacksong (5:03) 
5 World Gone Mad (4:54) 
6 Stormcrow (4:05) 
7 Sunset Station (5:07) 
8 Ride Like The Wind (5:11) 
9 Out To Every Nation (6:12) 

CD2 
1 Shot In The Dark (5:27) 
2 Walking On Water (9:01) 
3 Traveller (6:49)
4 Rock And Roll Angel (5:26) 
5 The Mob Rules (4:54) 
6 Rainbow In The Dark (6:08) 
7 Lonely Are The Brave (4:37) 

Line Up: Jorn

Jorn Lande – Lead Vocals
Tore Moren – Guitar
Alessandro Del Vecchio – Keyboards
Sid Ringsby – Bass
Beata Polak – Drums
Francesco Jovino – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ