Hands Like Houses gaat los in Patronaat

Facebookrssmail

Australië brengt veel sterke rockbands groot, of je nou naar AC/DC of Parkway Drive kijkt. Een van de Australische bands die helaas nog wat kleiner is in ons landje, is Hands Like Houses. De alternatieve rockband brengt vanavond een bezoek aan Patronaat, samen met Captives en Jason Waterfalls.

Het Engelse Captives opent in een op dat moment nog redelijk lege zaal de avond. De band start meteen relatief hard, maar dit lijkt niet helemaal te lonen. Hoewel de band meermalig de connectie met het publiek zoekt, lukt dit niet helemaal. De band speelt een heerlijke mix van rock en metalcore en is daarmee de zwaarste van de drie bands die we vanavond gaan zien. Muzikaal staat de band, die pas 11 maanden bestaat, sterk in zijn schoenen. De show kan echter misschien nog een kleine boost gebruiken. Verwacht meer te horen van deze jonge Britten!

Jason Waterfalls uit ons eigen Utrecht mag de brug slaan naar Hands Like Houses. De poppunkband lijkt een stuk makkelijker met het publiek te vinden. De set van de heren zit vol met catchy nummertjes die goed aan slaan bij het publiek. Na een duidelijke uitleg over hoe we moeten klappen krijgt de band het hele publiek mee en ook als er gevraagd wordt om te springen wordt dit verzoek ook ingewilligd. Een minpuntje is dat de eerste helft van de set de bass zo hard staat dat de gitaren en achtergrondzang bijna niet te horen zijn. Maar na een halfuurtje moeten ook deze Hollandse heren plaats maken.

Hands Like Houses klinkt als de naam van een band die wel kan bouwen. In dit geval bouwt de band een heerlijk feestje! Het Australische vijftal zelf staat op het podium al vanaf de eerste noten te genieten, iets wat meteen over lijkt te slaan op het publiek. De energie die de heren vanaf het podium uitstralen is gigantisch en het duurt dan ook niet lang voordat de kleine zaal van Patronaat stukje bij beetje wordt afgebroken door het feest wat hier wordt neergezet!

De band werkt met een uurtje door een setlist van zo’n 15 nummers heen, waarbij er zowel aandacht is voor nieuwere songs als het oudere werk van de heren. Van meezingers naar energieke nummers waar het publiek op los kan gaan, alles zit in deze set die duidelijk gemaakt is om zo veel mogelijk diversiteit te bieden en het publiek verbonden te houden. Hands Like Houses zet een heerlijke set neer waar iedereen van kan genieten, of je nou fan bent van de heren of niet. Probeer ze de volgende keer dat ze langskomen zelf live te zien!

Foto (c) Esmee Meijer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ