Coreleoni – II

Facebookrssmail

We kennen Leo Leoni natuurlijk als oprichter en gitarist van de Zwitserse hardrockband Gotthard. Twee jaar geleden bestond deze band 25 jaar, en kreeg Leoni het idee om een side project langs zijn band op te richten. Dit werd de band Coreleoni. In 2018 bracht hij hiermee het album ‘Greatest Hits Part 1’ uit, wat grotendeels bestond uit bewerkte en nieuw opgenomen Gotthard songs van hun eerste drie albums.

Nu, anno 2019 komt hij op de proppen met dit album: ‘II’. Nu blijkt dit album ook weer Gotthard nummers te bevatten, inclusief twee nieuwe nummers  (‘Don’t Get me Wrong’ en ‘Queen Of Hearts’), en een cover van de John Lee Hooker klassieker ‘Boom Boom Boom’. Maakt meneer Leoni zich er hier mee makkelijk vanaf? Het antwoord is: Ja & Nee !

Ja; omdat hij toch weer uit zijn verleden grijpt, en nee; omdat dit album een stuk beter en steviger klinkt als de orginele opnames. Dit album klinkt gewoon als het spreekwoordelijke klokje, wat ook te maken heeft met de geweldige en ruige zang van Ronnie Romero, die we kennen van oa. Rainbow, Ferrymen en Lords of Black.

Romero’s stem past perfekt bij deze nummers. Vooral bij het nieuwe nummer ‘Queen Of Hearts’, krijg je het gevoel dat je naar een ruig Whitesnake nummer zit te luisteren. Coreleoni mag omschreven worden als een tijdloze Classic Rock band, met goede songs met perfekte zang en gitaarwerk.  Hier valt eigenlijk niets op aan te merken !

Mocht Leo Leoni in de toekomst nog eens een derde album maken met deze band, hoop ik toch dat het een album wordt met louter nieuw en orgineel werk. Want deze klasse heeft deze band zeer zeker in zich! Liefhebbers van bands als Whitesnake, Rainbow en natuurlijk Gotthard zijn eigenlijk verplicht om dit album zekers eens te gaan beluisteren!  Vette Aanrader! (85-100) (AFM Records)

Tracklist Coreleoni – II :

1. Waltz No. 2
2. Standing In The Light
3. Love For Money
4. Open Fire
5. Angel
6. And Then Goodbye
7. She Goes Down
8. No Tomorrow
9. I’m Your Travellin’Man
10. Cheat And Hide
11. Make My Day
12. Mountain Mama
13. Queen Of Hearts
14. Don’t Get Me Wrong
15. Boom Boom Boom
16. II Padrino
17. And Then Goodbye (Piano Version)

Line Up Coreleoni :

Ronnie Romero – Vocals
Leo Leoni – Guitars
Igor Gianola – Guitars
Hena Habegger – Drums
Mila Merker – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ