Creye – II

Facebookrssmail

Soms hoor je een nieuwe single en denk je, is dit nog rockmuziek? Dat is precies wat ik had toen ik de nieuwe track van de Zweedse formatie Creye hoorde. In de promo die wij krijgen staat melodic rock als genre aangegeven. Na het luisteren naar het nieuwe album zijn er inderdaad wel rock elementen te vinden, maar ook genoeg die we onder pop kunnen zetten. Dit is het soort nieuwe rock wat nog wel eens op de radio gedraaid zou kunnen worden. 

Creye bestaat nog niet zo gek lang. Aan de titel van de nieuwe plaat kunnen we ook stellen dat dit album twee is van de heren. In 2017 brachten ze een EP uit die goed werd ontvangen. Door die EP kreeg Frontiers Music s.r.l. ze in het vizier en bood ze een contract aan. Het eerste volledige studio album van de heren uit Malmö kwam uit in oktober van 2018.  

Zoals ik in de intro al aangaf is het popgehalte redelijk hoog. Lead gitarist en tevens oprichter van de groep Andreas Gullstrand omschrijft de muziek als volgt: ”A slick melodic rock sound with a touch of 80’s retro in the mix.” Dat verklaart dus een hoop en dit is ook wat we horen. Zeker niets mis mee.  

Creye pakt dit best wel slim aan, met nummers als ‘Siberia’ bestaat er zeker een kans dat de radio dit nog gaat draaien. Ik krijg bij deze track songfestival vibes. Sterker nog wanneer ik dit luister, zie ik dit nummer ”douze points” krijgen. Als dit mee zou doen, had het vrijwel zeker hoge ogen gegooid. 

Het album opent met ‘Broken Highway’. Dat nummer begint als een typisch popnummer. Gelukkig komen daar al snel wat gitaren en drums bij. Aan het einde zit dan een heerlijke gitaarsolo die veel aan het nummer toevoegt.  

Dit album is net wat te soft en niet heel erg origineel. Voor veel rockers zal dit een te hoog sytnh gehalte zijn. Muzikaal is het allemaal echt wel prima, maar het mist originaliteit. Platen als deze komen regelmatig uit op dit label en ik ben bang dat ook deze niet heel veel potten zal breken. Wel pakken ze het slim aan om de sterkste tracks als singles te pakken, daarmee kan misschien wel wat succes geboekt. Over zijn geheel genomen luistert het goed weg en zitten er leuke nummers tussen, maar het is niet iets waar een wauw factor in zit. (74/100) (Frontiers Music s.r.l.)  

Tracklist

1. Broken Highway
2. Carry On
3. Find a Reason
4. Siberia
5. Face to Face
6. Can't stop what we Started
7. Lost Without You
8. Hold Back the Night
9. Let the World Know
10. Closer
11. The Greatest
12. War of Love
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ